Ηρωϊσμός και κτηνωδία: Σε μαζικό τάφο η οικογένεια μιας περήφανης Ουκρανής ύστερα από 10 μέρες ομηρείας

Στιγμιότυπο από βίντεο που ανήρτησε στο twitter το ουκρανικό δίκτυο ΝΕΧΤΑ




Περισσότερα στοιχεία για τα τέσσερα πτώματα που βρέθηκαν σε ανοιχτό, «μαζικό» τάφο στο χωριό Μοτίζιν και εικάζεται ότι πυροβολήθηκαν από Ρώσους στρατιώτες, δημοσιεύει το BBC.

Τα πτώματα αναγνωρίστηκαν: Πρόκειται για την επικεφαλής των δημοτικών αρχών του χωριού, Ολγα Σονιένκο, τον σύζυγό της και τον γιο της.

Το τέταρτο άψυχο σώμα που εντοπίστηκε δίπλα τους δεν αναγνωρίστηκε.

Η Σονιένκο ήταν γεννημένη το 1971. Ο σύζυγός της Ιγκόρ, ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτερος, ενώ ο γιος τους, Ολεκσάντερ, ήταν γεννηθείς το 1996, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒBC.

 

Η οικογένεια είχε συλληφθεί και κρατείτο ως όμηρη των Ρώσων εισβολέων πριν από 10 ημέρες, δήλωσε ο δήμαρχος του Μακαρίβ, Βαντίμ Τοκάρ.

Φέρεται ότι Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας, όπου έκαναν  έρευνες, πήραν ένα αυτοκίνητο και έφυγαν.

«Ηθελαν να πάρουν μόνο την Ολγα, αλλά ο σύζυγός τους επέμεινε ότι θα πάει μαζί τους. Υστερα από έξι ώρες πήραν και τον γιο τους»,  δηλώνει η επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Κιέβου, Τετιάνα Σεμένοβα, σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα.

Η ίδια κατήγγειλε ότι η σύλληψη της Σονιένο ήταν προϊόν κατάδοσής της από έναν προδότη στο χωριό, ο οποίςο γνώριζε που διμεένναν οι αρχές και οι ενεργοί πολίτες του χωριού.

Πηγή: BBC/Family left in shallow grave ‘taken hostage 10 days ago’

Ύποπτο δημοσίευμα του TASS: Ρωσική εισαγγελική έρευνα για «επεισόδια κατά Ρώσων στην Αθήνα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: