Ύποπτο δημοσίευμα του TASS: Ρωσική εισαγγελική έρευνα για «επεισόδια κατά Ρώσων στην Αθήνα»

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN




Ενα ακόμη μέσο προκειμένου να συντηρηθεί το status όχλησης της Μόσχας προς την Αθήνα φαίνεται να συνιστά το τουλάχιστον περίεργο, αν όχι ύποπτων ελατηρίων, δημοσίευμα του κρατικού ρωσικού πρακτορείου TASS.

Σύμφωνα με αυτό, ο επικεφαλής ρωσικής εισαγγελικής αρχής έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη μία «επίθεση» σε Ρώσους κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στην Ελλάδα υπέρ της Ρωσίας.

«Στόχος» της ρωσικής εισαγγελικής έρευνας είναι προφανέστατα η μηχανοκίνητη πορεία οχημάτων χθες Κυριακή από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το Σύνταγμα, ως αντισυγκέντρωση σε διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας επί της Πλατείας Συντάγματος.

Αναφέρει το TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής: «Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες της επίθεσης σε Ρώσους κατά τη διάρκεια πορείας με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα για την υποστήριξη της Ρωσίας και του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Αθήνα».

 


Προκαλεί πάντως εντύπωση η άμεση υιοθέτηση και μάλιστα σε υψηλό δικαστικό/θεσμικό επίπεδο, εκ μέρους των ρωσικών αρχών, μιας δήθεν «επεισοδιακής εικόνας» για τις δύο πορείες, οι οποίες -αμφότερες- έλαβαν χώρα ειρηνικά καίτοι διεξήχθησαν σε μεγάλη εγγύτητα μεταξύ των.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, στην Αθήνα, «ομάδα ατόμων με ουκρανικές σημαίες επιτέθηκε στους συμμετέχοντες στην πορεία για υποστήριξη της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν επίθεση ήταν Ρώσοι, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, του οποίου οι δράστες έσκισαν τη ρωσική σημαία και προκάλεσαν σωματικές βλάβες». Ζημίες, λέει το TASS, υπέστησαν και κάποια οχήματα των συμμετασχόντων στην πορεία.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, η έρευνα θα καταγράψει τα υποδεικνυόμενα γεγονότα και, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα συνεχίσει να εντοπίζει όσους εμπλέκονται σε αυτό προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οσον αφορά στην «Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι, σημειώνει η Wikipedia, η κύρια ομοσπονδιακή αρχή διερεύνησης στη Ρωσία. Η υπηρεσία αντικατέστησε την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας και λειτουργεί ως ρωσική υπηρεσία κατά της διαφθοράς. Είναι υπόλογη στον Πρόεδρο της Ρωσίας και έχει θεσμοθετημένη ευθύνη για την επιθεώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, την καταπολέμηση της αστυνομικής διαφθοράς κα παραπτωμάτων της αστυνομίας, είναι δε υπεύθυνη για τη διεξαγωγή ερευνών σε τοπικές αρχές και ομοσπονδιακά κυβερνητικά όργανα.

Επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής είναι ο Alexander Bastrykin.

Με πληροφορίες από TASS

Και η Ιταλία υπέρ πρότασης Μακρόν για νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Μετά την αποκάλυψη των εγκλημάτων στην Μπούτσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: