Οι αρχές στη Γάζα ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ: Το Ισραήλ ελέγχει τις πληροφορίες *Ζωντανό μωρό βγήκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας

epa11291346 The Palestinian Civil Defense recovers 50 bodies from what they are calling a mass grave inside Nasser Hospital in Khan Yunis, Gaza April 21, 2024. EPA, HAITHAM IMAD




Η πολιτική άμυνα της Γάζας δήλωσε την Κυριακή ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανακάλυψαν τουλάχιστον 50 πτώματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Χαν Γιούνις. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ελέγχει τις αναφορές.

Σε δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπηρεσία πολιτικής άμυνας στη Γάζα ανέφερε ότι τα λείψανα ανακαλύφθηκαν στην αυλή του Ιατρικού Συγκροτήματος Νάσερ.

«Μέσα στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ υπάρχουν ομαδικοί τάφοι που σκάφτηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής… συγκλονιστήκαμε από την παρουσία πτωμάτων 50 μαρτύρων σε έναν από τους λάκκους χθες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Mahmud Bassal, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας. «Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας σήμερα και περιμένουμε να γίνει εκταφή όλων των τάφων για να δώσουμε έναν τελικό αριθμό μαρτύρων», πρόσθεσε.

Έντονες μάχες μαίνονταν στα μέσα Φεβρουαρίου στην περιοχή του νοσοκομείου και ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα το περικύκλωσαν στις 26 Μαρτίου.

Ζωντανό βγήκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας μωρό

Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε ζωντανό από τη μήτρα νεκρής μητέρας του, που σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγο και την κόρη της από ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ράφα της Γάζας, όπου 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 20ης Απριλία, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές της Γάζας. Ανέφεραν ότι στους νεκρούς, που σκοτώθηκαν σε χτυπήματα σε δύο σπίτια, περιλαμβάνονται 13 παιδιά από μια οικογένεια.

Το βρέφος που διασώθηκε, ζύγιζε 1,4 κιλά και γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή. Η κατάστασή του είναι σταθερή και βελτιώνεται σταδιακά, είπε ο Μοχάμεντ Σαλαμά, γιατρός που φροντίζει το νεογέννητο κοριτσάκι. Η μητέρα της, που έχασε τη ζωή της στον βομβαρδισμό, ήταν έγκυος 30 εβδομάδων.

Το μωρό τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα σε νοσοκομείο της Ράφα μαζί με ένα άλλο βρέφος, με ταινία στο στήθος του να αναγράφει «Το μωρό του μάρτυρα Sabreen Al-Sakani».

Με πληροφορίες AFP- Reuters μέσω ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Σόλτς είπε στον Νετανιάχου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση: Eλπίζει η αμερικανική Γερουσία να εγκρίνει τη χρηματοδότηση στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: