Οι ΗΠΑ απέφυγαν κυρώσεις στην «ερωμένη του Πούτιν» για να μην τον εκνευρίσουν γράφει η WSJ: Ουδέν σχόλιο από Λευκό Οίκο

Η Alina Kabaeva (A) το 2001. EPA PHOTO/YURI KOCHETKOV




Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να επιβάλουν και νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι κανείς δεν μπαίνει στο απυρόβλητο των αμερικανικών κυρώσεων.

Αρνήθηκε όμως να σχολιάσει συγκεκριμένα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο στην Αλίνα Καμπάεβα, φερόμενη μητέρα τριών παιδιών του Ρώσου προέδρου μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις για να μην εκνευριστεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Καμπάεβα, πρώην Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, γνωστή στο άθλημα για την εξαιρετική της ευελιξία αλλά και για ένα διεθνές σκάνδαλο ντόπινγκ, θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο στην απόκρυψη της προσωπικής περιουσίας του Πούτιν στο εξωτερικό και γι’αυτό παραμένει πιθανός στόχος κυρώσεων.

Ωστόσο, η πεποίθηση των Αμερικανών αξιωματούχων που συζητούν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι ότι η επιβολή κυρώσεων στην Καμπάεβα θα θεωρηθεί τόσο προσωπικό πλήγμα για τον Πούτιν που θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο 69χρονος πρόεδρος δεν έχει παραδεχθεί ποτέ τη σχέση με το 39χρονο πρώην μοντέλο σε εξώφυλλο της ρωσικής Vogue.

Νωρίτερα, και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο φέρεται να ετοίμασε το πακέτο κυρώσεων κατά της Καμπάεβα που βρίσκεται ήδη στο συρτάρι, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στη Wall Street Journal. Όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου δεν έχει φύγει από το τραπέζι.

Το Κρεμλίνο έχει από καιρό αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του Πούτιν και της Καμπάεβα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν απάντησε στα αιτήματα της αμερικανικής εφημερίδας για κάποιο σχόλιο, ενώ η επικοινωνία με την ίδια την Καμπάεβα, η οποία έχει αρνηθεί εδώ και καιρό ότι έχει σχέση με τον Πούτιν, δεν κατέστη δυνατή.

Mε πληροφορίες από WSJ,  Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γραφειοκρατική και νυσταλέα καταδίκη από Μπορέλ για το τερατούργημα των ισοβίων στον Καβαλά

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: