Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα της Ουκρανίας και οι ισχυρισμοί της Ρωσίας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση, οι νέες κυρώσεις από την ΕΕ, οι προτάσεις της ΠΕΟ για τη φορολογική μεταρρύθμιση, είναι τα κύρια θέματα στον κυπριακό Τύπο της Τετάρτης.

Προβάλλονται επίσης πρωτοσέλιδα η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, οι έλεγχοι και τα προβλήματα στην παραγωγή χαλλουμιού ΠΟΠ και οι επικείμενες αποφάσεις της Ολομέλειας μετά την αναπομπή του Προέδρου σε μέρος των νόμων που ψήφισε η Βουλή για την τοπική αυτοδιοίκηση

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκότωναν για να εκδικηθούν», γράφει ότι ο ΟΗΕ αναφέρεται σε ενδείξεις ότι τα θύματα στην πόλη Μπούτσια της Ουκρανίας ήταν σκόπιμος στόχος.

Αλλού γράφει ότι βρήκαν ευκαιρία και συντονίστηκαν Δένδιας – Κασουλίδης και για Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε θρίλερ εξελίσσεται η αναπομπή τμήματος της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Δικαιολογούν το έγκλημα με παραπληροφόρηση» αναφέρεται σε αδιάψευστα στοιχεία ενοχής των Ρώσων για τη σφαγή των αμάχων στην Μπούτσα.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο χαλλούμι κάνοντας λόγο για χαοτική κατάσταση στην αγορά του ΠΟΠ. Αλλού, υπό τον τίτλο «η ‘απλή’ μέθοδος της αναξιοκρατίας», γράφει ότι το Ανώτατο επικύρωσε και κατ’ έφεση την ακυρότητα του διορισμού της Σ.Μιχαηλίδου στη θέση της διευθύντριας του ΓΤΠ.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κλείνει τη στρόφιγγα η ΕΕ», αναφέρεται σε μπλόκο σε ρωσικά πλοία και τράπεζες, απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα και λέει ότι οι κυρώσεις αγγίζουν την ενέργεια.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε αίθουσες Δικαστηρίων θα κριθούν προσπάθειες 10 χρόνων, αναφερόμενη στις ισορροπίες στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλού γράφει ότι η Ευρωβουλή άναψε πράσινο κατ’ εξαίρεση στον EastMed.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στόχος η φορολογική μεταρρύθμιση με αναδιανομή των εσόδων για στήριξη των ασθενέστερων», γράφει ότι η ΓΓ της ΠΕΟ έστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών με προτάσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ λέει όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού της Ε.Φ. στην Ουκρανία. Αλλού αναφέρει ότι ζητούν λύσεις για υψηλές τιμές σιτηρών και χαλλούμι ΠΟΠ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εγκλήματα πολέμου: ‘Να λογοδοτήσει η Ρωσία’», γράφει ότι η Ρωσία λέει ότι οι αναφορές για δολοφονίες στην Μπούτσα είναι παραπληροφόρηση, ενώ τίθενται σε ισχύ νέες κυρώσεις σήμερα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ είναι αδιάσπαστη, αναφερόμενη στην τριμερή σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών των χωρών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος χαιρετίζει την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο ως ιστορική.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επενδυτικός πυρετός στον κλάδο της υγείας», γράφει ότι η κυπριακή Elements Capital βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εξαγορά της «Πολυκλινική Υγεία» στη Λεμεσό.

Αλλού γράφει ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι γίνονται πιο φτωχοί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δίκοπο μαχαίρι αποτελεί ο αποκλεισμός εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Κύπρο η Bικτόρια Νούλαντ για το κέντρο CyCLOPS και συνομιλίες με Πρόεδρο και ΥΠΕΞ: Κυπριακό και διμερείς σχέσεις στην ατζέντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: