Δεύτερη αποστολή των Εθελοντών-Γιατρών-Κύπρου στην Ουκρανία

File photo Το λογότυπο των “Εθελοντών-Γιατρών Κύπρου” via ΚΥΠΕ




Προς τα σύνορα Ρουμανίας Ουκρανίας οδεύει η δεύτερη αποστολή της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος, με στόχο την προσφορά ιατρικής και φαρμακευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον άμαχο πληθυσμό της εμπόλεμης χώρας.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της χθες τα μεσάνυκτα με προορισμό τη μικρή συνοριακή πόλη Siret στα βορειοανατολικά της Ρουμανίας, εκεί όπου από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 απ’ όταν ξέσπασε ο πόλεμος μέχρι τις 3 Μαρτίου 2022 είχε περάσει σχεδόν ο μισός πληθυσμός από όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες προς την Ρουμανία και συνεχίζουν ανά χιλιάδες κάθε ημέρα.

Η αποστολή απαρτίζεται από δύο εθελοντές γιατρούς και δύο νοσηλευτικούς λειτουργούς – πλήρωμα ασθενοφόρων, των οποίων  η Οργάνωση θα καλύψει όλα τα έξοδα. Οι ιατροί Δρ Πέτρος Ιακωβίδης – παιδίατρος, Δρ Ντάνι Θεοδώρου – ειδικευόμενη παθολογίας και οι νοσηλευτικοί λειτουργοί – πλήρωμα ασθενοφόρου Έλλη Βαρβάρα Μήτσα και Μαρίνα Βαρνάβα Λαζάρου θα επανδρώνουν για επτά ημέρες την κινητή ιατρική μονάδα  των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, που βρίσκεται ήδη στο πεδίο.

Με πληροφορίες από philenews.com
Κύπρος Λευκωσία 

Την στάση Τουρκίας στο θέμα κυρώσεων κατά Ρωσίας, τόνισε στην ΕΕ ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: