Μπροστά στις ενδιαμέσες εκλογές: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ασχοληθεί με τα προβλήματα στο εσωτερικό

File photo: O Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. EPA, Patrick Semansky, POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) θέλει να στρέψει ξανά το ενδιαφέρον του στα εσωτερικά ζητήματα. Ο Πρόεδρος σχεδιάζει περισσότερα ταξίδια στο εσωτερικό και να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην εσωτερική πολιτική γράφει το Politico.

Όμως τα διεθνή γεγονότα συχνά έχουν τον τρόπο να παρεμβαίνουν. Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στον δεύτερο μήνα και συνεχίζει να κυριαρχεί στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα, εκφράζεται η ανησυχία ότι οι ψηφοφόροι μπορεί να θεωρήσουν ότι ο Πρόεδρος ασχολείται περισσότερο με τις διεθνείς υποθέσεις παρά με τις εγχώριες.

Ο Λευκός Οίκος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αντιλήψεις των ψηφοφόρων για την οικονομία είναι ακόμα πιθανό να καθορίσουν το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Και καθώς παρακολουθούν επιφυλακτικά τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων του προέδρου, δύο ανώτερα στελέχη της διοίκησης Biden είπαν ότι ξεκινά μια συντονισμένη προσπάθεια για να τονιστεί εκ νέου στους Αμερικανούς ότι ο Πρόεδρος κατανοεί τα προβλήματά τους και προσπαθεί να βοηθήσει.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο Biden θα ταξιδέψει περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας και θα τονίσει περαιτέρω ότι η εισβολή της Ρωσίας δεν είναι κάποια μακρινή κρίση, αλλά μια κρίση με βαθιές οικονομικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ.

«Οι ψηφοφόροι, όσο και αν έχουν συμπάθεια προς την Ουκρανία, έχουν κουραστεί», σημειώνει η Celinda Lake, έμπειρη δημοσκόπος των Δημοκρατικών.

«Και αναρωτιούνται: Ξοδεύουμε όλα αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό, αλλά τι ξοδεύουμε στο εσωτερικό της χώρας;»

Πρόσθεσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο Πρόεδρος να αφιερώσει τους επτά μήνες που απομένουν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές εξηγώντας τι έχει πετύχει και υποσχόμενος να κάνει περισσότερα, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν-  τα πακέτα διάσωσης για τον κορονοϊό στις Πολιτείες, καθώς και τις δαπάνες ύψους 1 τρις δολαρίων για τις υποδομές.

ΠΗΓΗ: Politico Biden’s been consumed by Ukraine. His team wants to bring the focus back home

Το Καπιτώλιο εκκενώθηκε προληπτικά: Πιθανή απειλή λόγω του τρόπου που κινείτο αεροπλάνο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: