Αυτός είναι ο κυβερνήτης του Moskva: Οι Ουκρανοί λένε ότι σκοτώθηκε πάνω στο σκάφος

Ο κυβερνήτης του βυθισθέντος ρωσικού σκάφους. Φωτογραφία από το SKYNEWS




Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ότι ο καπετάνιος του Moskva, του πλοίου που βυθίστηκε στηΜαύρη Θάλασσα σκοτώθηκε επί του σκάφους.

Στον συγκεκριμένο ισχυρισμό προχώρησε ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, γράφοντας στο Telegram ότι ο καπετάνιος του πλοίου, Anton Kuprin, πέθανε κατά τη διάρκεια της έκρηξης και της πυρκαγιάς στο πλοίο.

Αλλά και ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος εκτιμά ότι υπήρξαν ρωσικές απώλειες, αν και ο αριθμός τους παραμένει ασαφής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters.

Ο εν λόγω αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι σαφής.

Το ρωσικό πλοίο είχε πάντως πλήρωμα περίπου 500 ναυτών και η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εκκενώθηκαν επιτυχώς σε άλλα πλοία.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, προτού βυθιστεί το πλοίο, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι οι ρωσικές προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίζονται από την έκρηξη πυρομαχικών στο πλοίο και τις θυελλώδεις καιρικές συνθήκες.

Με πληροφορίες από BΒC, SKYNEWS

Αδίστακτοι: Κρύβουν τα ίχνη των εγκλημάτων τους στη Μαριούπολη με εκταφές, κινητά κρεματόρια και απαγορεύσεις νέων ταφών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: