Ξεκίνησε κυνήγι προδοτών στον στενό κύκλο του Πούτιν: Άφαντος ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού [video]

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. EPA, MICHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών στο εσωτερικό του στενού του κύκλου και έχει γίνει επιφυλακτικός έναντι στενών συνεργατών του αφότου συνειδητοποίησε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία έγιναν δέκτες διαρροών για τα στρατιωτικά του σχέδια.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναζητά «ένοχους» για την αδιέξοδη εισβολή του στην Ουκρανία και λέγεται ότι «βγάζει καπνούς» επειδή οι ΗΠΑ και η Βρετανία ήταν σε γνώση των στρατιωτικών τακτικών της Μόσχας.

Πηγές τις οποίες επικαλείται η Daily Mail ανέφεραν ότι οι διαρροές, οι οποίες διαβιβάστηκαν από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον στο Κίεβο , είναι ο ο λόγος που κορυφαίοι στρατηγοί και οι επιλεγμένες δυνάμεις των ρωσικών στρατευμάτων έγιναν τόσο αποτελεσματικά στόχοι της Ουκρανικής άμυνας.

Ανάμεσα σε αυτούς που προκαλούν υποψίες είναι ο στενός συνεργάτης του Πούτιν, υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, στην οποία πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί 10.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του Σοϊγκού έχουν περιοριστεί σημαντικά ενώ δημοσίως δεν έχει θεαθεί εδώ και 12 μέρες, κάτι εξαιρετικά σπάνιο καθώς ο υπουργός είναι συνήθως πολύ ενεργός στις επαφές του με τα ΜΜΕ.

Oι Ρώσοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας δηλώνει επισήμως ότι αντιμετωπίζει “καρδιολογικά προβλήματα”…

Η είδηση αυτή ήταν αδύνατον να επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Παράλληλα, δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι η μικρότερη κόρη του Ξένια, 31 ετών, εθεάθη να ποζάρει μαζί με το μωρό της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ρούχα στα χρώματα της Ουκρανίας – κίτρινο και γαλάζιο. Πάντως επισημαίνεται η ανάγκη επιφυλάξεων για το γεγονός καθώς η Ξένια είναι “βαθιά αναμεμιγμένη” με το βαθύ κράτος Πούτιν.

Πηγές αναφέρουν παράλληλα ότι ο Πούτιν εμφανίζεται σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις επικριτικός και “απορριπτικός” έναντι του επί μακρόν έμπιστου συνεργάτη του, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, του επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της FSB. Επίσης,  άρχισε να έχει απότομα ξεσπάσματα στην συναντήσεις του με τον Βαλέρι Γκερασίμοφ, αρχηγό του ρωσικού γενικού επιτελείου.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της FSB, Μπόρτνικοφ έχει ως “εκλεκτός” για διάδοχος του Πούτιν σε περίπτωση που ο νυν ηγέτης του Κρεμλίνου ανατραπεί με εσωτερικό πραξικόπημα...

Ένας άλλος στόχος της οργής του Πούτιν είναι ο Ιγκόρ Κοστιούκοφ, Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος ενδέχεται να αντιμετωπίσει την επικείμενη απομάκρυνση ως μέρος μιας ευρύτερης εκκαθάρισης.

Πριν από την εισβολή, ο Πούτιν δημοσίως είχε ταπεινώσει και  τον επικεφαλής των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών του SVR, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν ενδιαφέρεται περισσότερο για τις απώλειες στρατιωτικού υλικού – για τις οποίες έχει κατηγορήσει τον Γκερασίμοφ – παρά για τις επιπλέον απώλειες στο πεδίο της μάχης.

  • Ένας αριθμός 50.000 θα ήταν «τίποτα σε σύγκριση με τους στόχους που θα επιτευχθούν μετά τη νίκη», λέγεται ότι είπε στους διοικητές του.

«Βγάζει καπνούς γιατί  οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να γνωρίζουν τις επόμενες κινήσεις του ρωσικού στρατού όλη την ώρα, ξεκινώντας από την πρόβλεψη της εισβολής προτού να είναι έτοιμος να την ανακοινώσει», είπε μια πηγή.

  • Η απώλεια περισσότερων από δώδεκα στρατηγών θεωρείται ότι συνδέεται με αυτές τις διαρροές σε πραγματικό χρόνο των κινήσεων των στρατιωτικών του επιχειρήσεων.

Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας ασφαλείας Αντρέι Σολντάτοφ είπε ότι η στρατιωτική αντικατασκοπεία ερευνά ένα τμήμα της υπηρεσίας ασφαλείας της FSB.

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι, τελικά, οι άνθρωποι στη Μόσχα άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν τόσο ακριβείς», είπε στο The New Yorker.

«Η στρατιωτική αντικατασκοπεία ψάχνει κυρίως για τυφλοπόντικες, για τον εντοπισμό των πηγών αυτών των διαρροών

«Λοιπόν, φαίνεται ότι τώρα ο Πούτιν θυμώνει, όχι μόνο με την κακή κατάσταση των υπηρεσιών πληροφοριών και τις κακές επιδόσεις στην Ουκρανία, αλλά και με την διαρροή των πληροφοριών στις ΗΠΑ σχετικά με την εισβολή, και γιατί οι πληροφορίες των ΗΠΑ ήταν τόσο καλές πριν από την εισβολή και γιατί οι Αμερικανοί ήξεραν τόσα πολλά πράγματα για το τι ερχόταν ».

Πιστεύει επίσης ότι ο Πούτιν κατηγορεί τους υφιστάμενούς του για «την έλλειψη λαϊκής υποστήριξης στην εισβολή στην Ουκρανία», λες και οι ντόπιοι αναμενόταν να επευφημήσουν την άφιξη των εισβολέων.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στη φυλακή,  ακόμη και άνθρωποι από την FSB. Αν σκεφτείτε, λοιπόν, από τη σκοπιά ενός στρατιωτικού διοικητή , θα ήταν πράγματι ασφαλές να πείτε στον Πούτιν κάτι που δεν θα ήθελε ν’ ακούσει; Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για αυτούς ».

  • Το κλίμα φόβου σημαίνει ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κλίμακα της πιθανής αντίστασης της Ουκρανίας στους Ρώσους εισβολείς είχαν απροκρυβεί από τον Πούτιν.

Όμως ο Σολντάτοφ δεν αναμένει κίνηση του στενού του κύκλου με στόχο την δολοφονία τον Πούτιν, παρά την αυξανόμενη εχθρική μεταχείριση που υφίστανται.

«Νομίζω ότι τώρα ο Πούτιν δεν διατρέχει σχεδόν κανένα κίνδυνο», είπε στο ZDF Heute της Γερμανίας. «Έχει δύο υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για να διασφαλίσουν ότι τίποτα δεν θα συμβεί προσωπικά στον Πούτιν.

«Γνωρίζουμε ότι ο ίδιος είναι πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, που κατανοεί τους διάφορους κινδύνους. Συχνά ισχυρίζεται ότι επέζησε με επιτυχία από 12 έως 13 απόπειρες δολοφονίας . Υπό αυτή την έννοια, όλα είναι ασφαλή για εκείνον ».

Ανώτατοι Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά την εισβολή

Αντιστράτηγος Αντρέι Μορντβίτσεφ
Υποστράτηγος Βτάλι Γκερασίμοφ
Υποστράτηγος Αντρέι Κολέσνικοφ
Υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι
Συνταγματάρχης Νικολάι Οβτσαρένκο
Συνταγματάρχης Σεργκέι Πορόχινα
Συνταγματάρχης Σεργκέι Σουχάρεφ
Συνταγματάρχης Αντρέι Ζαχάρωφ
Συνταγματάρχης Κονσταντίν Ζιζέφσκι
Αντισυνταγματάρχης Γιούρι Αγκάρκοφ
Αντισυνταγματάρχης Ντένις Γκλεμπόφ
Αντισυνταγματάρχης Ντμίτρι Σαφρόνοφ
Ταγματάρχης Βίκτορ Μαξίμτσουκ
Στρατηγός Μαγκομέντ Τουσάεφ
Λοχαγός Αντρέι Παλί
Λοχαγός Αλεξέι Γκλουστσακ
Συνταγματάρχης Αλεξέι Σαρόφ

 

Mε πληροφορίες από Daily Mail, Mirror

Θολοί τώρα οι ρωσικοί στόχοι* Κάθε μέρα που χάνει, η Μόσχα ταπεινώνεται διεθνώς λέει πολεμική αναλύτρια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: