Στα άδυτα του Κρεμλίνου συνωμοτούν να δηλητηριάσουν τον Πούτιν: Μύχιοι πόθοι των Ουκρανών ή πραγματικότητα; [videos]

File photo: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον επικεφαλής της FSB που οι φήμες θέλουν ως διάδοχό του εφόσον πραγματοποιηθεί η ανατροπή του….Screenshot via YouTube




Ενημέρωση από τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο διευθυντής της FSB Ολεξάντρ Μπορτνίκοφ  έχει επιλεγεί ως διάδοχος του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος, με κάποιον τρόπο… θα βγει από τη μέση βάσει σχεδίου μελών της ελίτ του Κρεμλίνου.

Kι όλα αυτά, όταν την ίδια ώρα κυκλοφορούν εκ νέου πληροφορίες για νέες αποστολές μισθοφόρων της ομάδας Βάγκνερ του Πούτιν με στόχο την εκτέλεση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρουν  εκτενώς Βρετανικές εφημερίδες επικαλούμενες τις Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, στον κύκλο του Πούτιν ήδη συνωμοτούν για την απομάκρυνσή του καθώς η χώρα όχι μόνο δεν κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και βρίσκεται στα όρια της οικονομικής  κατάρρευσης.

Σύμφωνα με την Επικεφαλής Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας , μια «ομάδα ισχυρών» της «ρωσικής ελίτ» έχει εκπονήσει ένα σχέδιο με στόχο την ανατροπή του προέδρου.

  • Στόχος αυτής της ομάδας είναι να απομακρύνει τον Πούτιν από την εξουσία το συντομότερο δυνατό και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση.

Σύμφωνα με την αναφορά των μυστικών υπηρεσιών, οι ισχυροί άνδρες γύρω από τον Πούτιν είναι απογοητευμένοι από τον αντίκτυπο που είχε η εισβολή στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις στη ρωσική οικονομία.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ο διάδοχος του Πούτιν έχει ήδη επιλεγεί και είναι με τη μορφή του διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Πληροφοριών FSB, Ολεξάντρ Μπόρτνικοφ

.«Είναι γνωστό ότι ο Μπόρτνικοφ και ορισμένοι άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ εξετάζουν διάφορες επιλογές για να απομακρύνουν τον Πούτιν από την εξουσία», ανέφερε η Ουκρανική  Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών.

  • Ειδικότερα, δεν αποκλείεται η δηλητηρίαση, η ξαφνική ασθένεια ή οποιαδήποτε άλλη «σύμπτωση»…..

Η ουκρανική υπηρεσία αναφέρει ότι οι απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις της Τσετσενίας στο βόρειο τμήμα της χώρας μπορεί να επηρέασαν την υποτιθέμενη ή φημολογούμενη συνωμοσία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Ουκρανία αναοίνωσε ότι τμήμα της διαβόητης στρατιάς μάχης της Τσετσενίας εστάλη πίσω στη Ρωσία κι από εκεί αεροπορικώς στην Τσετσενία καθώς είχε μεγάλες απώλειες στα στρατεύματά της.

Η υπόθεση ότι ο Μπόρτνικοφ είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Πούτιν θα μπορούσε να θεωρηθεί έκπληξη, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι δύο άνδρες έχουν επί χρόνια συμπορευθεί δίπλα ο ένας στον άλλο.

Και οι δύο υπηρέτησαν στην KGB στο Λένινγκραντ, πριν ο Μπόρτνικοφ αναλάβει την ηγεσία της τρομερής και φοβερής υπηρεσίας που για ευνόητους λόγους άλλαξε ονομασία.

Η  FSB του Μπόρτνικοφ είναι τόσο ο εγκέφαλος όσο και η καρδιά του καθεστώτος Πούτιν, ένα «κράτος εν κράτει».

Στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο συνήθως ντροπαλός Μπόρντνικοφ έλαβε τα εύσημα από τον Πούτιν όταν ισχυρίστηκε ότι δύο από τους συνοριοφύλακες του είχαν συλλάβει έναν Ουκρανό στρατιωτικό σαμποτέρ ζωντανό επί του ρωσικού εδάφους.  Είπε ότι ο σαμποτέρ είχε κακόβουλες προθέσεις κατά του ρωσικού κράτους.

Ενώ οι ισχυρισμού του αντιμετωπίστηκαν αρχικά με επιφύλαξη και στην συνέχεια διαψεύστηκαν από τη Δυση, ήταν κι αυτοί ένα λιθαράκι … για να δικαιολογηθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια λέγεται ότι ο Μπόρτνικοφ έχασε πλέον στην εύνοια του Πούτιν,  λόγω σημαντικών λαθών στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν απομάκρυνε οκτώ στρατηγούς σε μια προσπάθεια να αποσείσει την ευθύνη από τον εαυτό του για τον αιματηρό πόλεμο που σκότωσε σχεδόν 15.000 από τα στρατεύματά του σε μόλις 25 ημέρες.

  • Ο Πούτιν ακόμη και δημοσίως αναφέρθηκε προ ημερών σε «προδότες» και «αποβράσματα» που δεν είναι πιστοί στη Μόσχα, πιθανόν αποδίδοντάς τους “διαρροή” πληροφοριών στη Δύση.

Οι συνωμότες, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, επέλεξαν τον 70χρονο Μπόρτνικοφ επειδή πιστεύουν ότι θα μπορούσε να πρωτοστατήσει στην αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση.

  • Ανησυχούν ολοένα και περισσότερο μήπως η Ρωσία γίνει ένα κράτος παρίας

Ο Μπορτνικοφ πιστεύεται ότι έχει ένα δίκτυο ντόπιων που εργάζονται και ζουν στην Ουκρανία, όπου διευθύνει ένα δίκτυο πρακτόρων εδώ και πολλά χρόνια.

Ο γεννημένος στα Ουράλια αδίστακτος κατάσκοπος καριέρας ήταν εδώ και καιρό ένας από τους στενότερους βοηθούς του Πούτιν.

Επίσης, ηγείται του οικονομικού βραχίονα της FSB, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ρωσίας στη μετασοβιετική εποχή – ενώ ηγείται των επιχειρήσεων αντικατασκοπείας για να διασφαλίζει την μην διείσδυση δυτικών κατασκόπων.

Αλλά πιστεύεται ότι ο Πούτιν είναι τώρα έξαλλος μαζί του ενώ ήδη ο αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απέλυσε τον Νο 2 της FSB, Βιάτσεσλαβ Ουσάκοφ, λόγω σφαλμάτων στην ροή πληροφοριών σχετικά με την έναρξη και εξέλιξη της ρωσικής εισβολής. .

Η απομάκρυνση αυτή άφησε επίσης τον Μπόρτνικοφ, ο οποίος προφανώς την πρότεινε, πλήρως εκτεθειμένο και ντροπιασμένο έναντι του Πούτιν.

Μια ουκρανική πηγή πληροφοριών αποκάλυψε πρόσφατα: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόρτνικοφ πρόσφατα μπήκε σε δυσμένεια από τον Ρώσο δικτάτορα.

«Ο επίσημος λόγος για την δυσμένεια του αρχηγού της FSB είναι οι μοιραίοι λανθασμένοι υπολογισμοί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Ο Μπόρτνικοφ και το τμήμα του ήταν υπεύθυνοι για την ανάλυση των διαθέσεων στην Ουκρανία και των ικανοτήτων του ουκρανικού στρατού». .

  • Υπάρχει επίσης η υποψία ότι στην κοινότητα πληροφοριών της Μόσχας κάποιος είχε διαρρεύσει πληροφορίες στην Ουκρανία σχετικά με τους Τσετσένους μαχητές που επιτέθηκαν στο Κίεβο από το βορρά.

Δεν είναι γνωστό εάν ο βετεράνος κατάσκοπος και βασικός αξιωματούχος της Μόσχας, ο Μπόρτνικοφ, είναι αυτός στον οποίο πέφτουν οι υποψίες, αλλά γνωρίζει τον Πούτιν εδώ και δεκαετίες….

  • Η πληροφορία για τους Τσετσένους αποδείχτηκε ανεκτίμητη για τους σχεδιαστές πολέμου της Ουκρανίας και επέτρεψε στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις και τα τακτικά στρατεύματα να στήσουν ενέδρα στην τσετσενική δύναμη, σκοτώνοντας πολλούς.

Υπάρχει επίσης η υποψία ότι κάποιος από τον εσωτερικό κύκλο των ανθρώπων του Πούτιν έδωσε πληροφορίες στην εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας SBU της Ουκρανίας σχετικά με συνωμοσίες δολοφονίας του προέδρου Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι έχει επιβιώσει από πολλές απόπειρες δολοφονίας, οι οποίες αποτράπηκαν από τα επίλεκτα στρατεύματα της Ουκρανίας καθώς περιόρισαν και έκρυψαν τον ηγέτη τους, μέσα στο Κίεβο.

  • Αλλά τώρα είναι ίσως ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος που μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ίδιες τις πρακτικές του, δηλαδή με μια εκτυλισσόμενη συνωμοσία εναντίον του.

Δυτική πηγή είπε στην Daily Mirror: «Αυτές οι φήμες και οι υποψίες στον εσωτερικό κύκλο της Μόσχας θα σπείρουν τους σπόρους της παράνοιας και της αμφιβολίας στην ηγεσία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς η ρωσική ελίτ αισθάνεται την πίεση των κυρώσεων ότι θα κοιτάξει το μέλλον υπό το πρίσμα της  καταστροφής που αντιπροσωπεύει αυτός ο πόλεμος για τους ίδιους – και θα επιδεινωθεί.

«Υπάρχει μια σημαντική υποψία ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μπορεί πραγματικά να προσπαθήσει τώρα να απαλλαγεί από τον Ρώσο Πρόεδρο, αλλά το αν θα τα καταφέρουν μένει να φανεί.

«Σίγουρα τους δίνεται τρομερή ενθάρρυνση από διάφορες προσωπικότητες με επιρροή στη Δύση και η αίσθηση στους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι φτάνει πια με τον Πούτιν.

«Είναι πολύ πιθανό κάποιος να διέρρευσε πληροφορίες και να έδωσε λίγη ενθάρρυνση στο να γίνει κάτι τέτοιο  – ίσως με μια προσφορά για ένα μέλλον στη Δύση ή ακόμα και στην ίδια τη Ρωσία».

Η Daily Mirror αντιλαμβάνεται επίσης ότι στους Ρώσους διπλωμάτες μπορεί να έχει προσφερθεί ένα ασφαλές μέλλον στη Δύση αν καταγγείλουν δημόσια τη ρωσική ηγεσία και τον πόλεμο.

  • Μια ανώτερη πηγή αποκάλυψε ότι αρκετοί δυτικοί ηγέτες έχουν συζητήσει, μαζί με την Ουκρανία, την ιδέα να προσφέρουν άσυλο σε ορισμένους διπλωμάτες της Μόσχας.

Κανένας δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, αλλά ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν ήδη εγκρίνει τις υπηρεσίες πληροφοριών τους να κάνουν την προσέγγιση.

Η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία φαίνεται ότι συνέτριψε τις πρώτες ρίζες μιας λαϊκής εξέγερσης, οδηγώντας όσους ελπίζουν σε μια εσωτερική κατάρρευση στη Ρωσία να αναρωτιούνται εάν οι ελίτ της θα μπορούσαν να ανατρέψουν τον Πούτιν.

Το πρωταρχικό εμπόδιο σε αυτό φαίνεται να είναι η δομή εξουσίας εντός της ρωσικής κυβέρνησης, που εχει επιβάλει με κόπο ο Πούτιν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

  • Ο αρχηγός του Κρεμλίνου φρόντισε να εμπλέξει άλλους ανώτερους αξιωματούχους στην απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία, ενδεχομένως ενώνοντας τον στενό του κύκλο με τον φόβο ότι θα οδηγηθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

 

 

 

Με πληροφορίες από Mirror

Νέοι ομάδα μισθοφόρων εκτελεστών της Wagner στο Κίεβο: Ο Πούτιν επιμένει παρότι απέτυχαν ήδη τρεις φορές

Οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης του Πούτιν: Με αυτούς αποφάσισε και σχεδίασε την εισβολή στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: