Θολοί τώρα οι ρωσικοί στόχοι* Κάθε μέρα που χάνει, η Μόσχα ταπεινώνεται διεθνώς λέει πολεμική αναλύτρια

FILE PHOTO: Τοιχογραφία του Ουκρανού Προέδρου, Ζελένσκι και το σύνθημα «Δοξα στην Ουκρανία» σε πολυκατοικία στη Βαρσοβία. EPA, ALBERT ZAWADA POLAND OUT




Σχεδόν ένα μήνα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι τρέχοντες στρατιωτικοί στόχοι της Ρωσίας, δηλώνει καθηγήτρια ειδικευμένη στις σπουδές πολέμου.

Η Δρ Ruth Deyermond, από το Kings College του Λονδίνου, είπε στο πρόγραμμα World at One του BBC Radio 4 ότι είναι “σαφές” ότι οι αρχικοί στόχοι της Ρωσίας, όπως εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους στην κυβέρνησή του, δεν έχουν επιτευχθεί “και σε κάποιο βαθμό τώρα δεν μπορεί να τους πετύχει».

Είπε ακόμη ότι η διασφάλιση μιας χερσαίας γέφυρας μεταξύ της Ρωσίας και της νότιας περιοχής της Ουκρανίας, της Κριμαίας, η οποία καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις το 2014, φαινόταν ότι ήταν ο στόχος της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Deyermond λέει ότι η εκτίμηση από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλους αναλυτές είναι ότι η Ρωσία χρειάζεται ακόμα να προσπαθήσει να επιτεθεί στην πρωτεύουσα Κίεβο και να απομακρύνει την κυβέρνηση.

Αλλά προσέθεσε: «Αλλά αυτή τη στιγμή δύσκολα μπορείς να πεις ότι κάτι τέτοιο αποδίδει».

Η ίδια εκτιμά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι είτε η Ουκρανία είτε η Μόσχα βρίσκονται κοντά στη νίκη.

«Αλλά φυσικά κάθε μέρα που η Ρωσία αποτυγχάνει να εκπληρώσει τους στόχους της είναι μια νίκη για την Ουκρανία γιατί διαβρώνει τη μελλοντική ικανότητα της Ρωσίας, μειώνει τον αριθμό των στρατευμάτων της Ρωσίας, συνεχίζει να συμπιέζει τη ρωσική οικονομία, η Ρωσία χάνει στρατιωτικό εξοπλισμό, και φυσικά είναι διεθνώς ταπεινωτικό για τη Ρωσία», καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Σε τρεις μέρες οι δυνάμεις του Πούτιν θα ξεμείνουν από τρόφιμα, καύσιμα και πυρομαχικά, λένε Βρετανικές και Ουκρανικές πληροφορίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: