To μεγάλο βήμα του Ανδρέα Πιστιόλη: Αναλαμβάνει την Γαλατασαράι ο βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ

Νεός head coach της Γαλατασαράι ανέλαβε ο Ανδρέας Πιστιόλης. Photo screenshot via Twitter Galatasaray Basketbol




Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (19/3) τη λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή, Ανδρέα Πιστιόλη, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρότινος ως άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο τελευταίος ανακοινώθηκε ήδη από χθες (18/3) από την ΕΟΚ ως ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών, με τον Πιστιόλη να επιλέγει τη Γαλατασαράι για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του.

Ο Πιστιόλης κάνει το μεγάλο βήμα, καθώς αναλαμβάνει πρώτος προπονητής του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έμαθα δίπλα σου… ,» δήλωσε ο Πιστιόλης για τον Δημήτρη Ιτούδη. Λίγο αργότερα και η Γαλατασαράι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ανδρέα Πιστιόλη.

Εγκώμια από την ΤΣΣΚΑ

Όπως αναφέρει η ΤΣΣΚΑ «η απόφαση του Ανδρέα Πιστιόλη δεν έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία αυτή τη στιγμή.

Ο coach Πιστιόλης δέχτηκε μία δελεαστική προσφορά, την οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί και ο σύλλογος έδειξε κατανόηση σε αυτή την ευκαιρία για εκείνον».

Στο αντίο της προς τον Ανδρέα Πιστιόλη, η ΤΣΣΚΑ αναφέρει: «Ο Έλληνας εξειδικευμένος προπονητής Ανδρέας Πιστιόλης, ο οποίος εργάστηκε στην ομάδα μας ως βοηθός προπονητή τις τελευταίες οκτώ σεζόν θα συνεχίσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής στη Γαλατασαράι της Κωνσταντινούπολης».

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, αποχαιρέτησε τον Έλληνα προπονητή με τα εξής λόγια: «Δεν είχα αμφιβολία ότι θα ερχόταν αυτή η ημέρα κάποτε για τον Ανδρέα Πιστιόλη. Ήταν εδώ και πολύ καιρό προφανές σε όλον τον κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ότι ο Πιστιόλης έχει επαρκή γνώση, ταλέντο, εμπειρία και επιθυμία για να γίνει ένας εξαιρετικός πρώτος προπονητής».

Ο Ανδρέας Πιστιόλης από την πλευρά του είπε αντίο στην ΤΣΣΚΑ ως εξής: «Εκφράζω τον βαθύ σεβασμό μου στον πρόεδρο Αντρέι Βατούτιν και στην αντιπρόεδρο Ναταλία Φουράεβα. Σας ευχαριστώ! Ευχαριστώ τον μέντορα και φίλο μου, τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έμαθα δίπλα σου…!».

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε για τον συνεργάτη του στην ΤΣΣΚΑ: «Εγώ προσωπικά και όλοι στον σύλλογο είναι χαρούμενοι που ο Ανδρέας έχει αυτή την ευκαιρία. Ο γενικός διευθυντής της Γαλατασαράι Τουργκάι Ζέιτινγκεζ είναι φίλος όλων μας εδώ και πολλά χρόνια και χάρηκα που ήρθαν σε συμφωνία».

Η ανακοίνωση της Γαλατασαράι

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Γαλατασαράι αναφέρει: «Η Γαλατασαράι ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον Ανδρέα Πιστιόλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος βοηθός προπονητή στο τεχνικό επιτελείο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ανδρέας Πιστιόλης, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στις υποδομές του Παναθηναϊκού μεταξύ 1996-2005, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού το 2005. Στις επτά σεζόν του εκεί, ήταν βοηθός του Σέρβου προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τελικά κλείδωσε: Ο Δημήτρης Iτούδης θα αναλάβει νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: