Το Κρατικό Αρχείο της Κύπρου είναι υψίστης σημασίας για τον τόπο, δηλώνει η Υπουργός Δικαιοσύνης

File Photo η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου ξεναγείται στο Κρατικό Αρχείο ΚΥΠΕ




Το Κρατικό Αρχείο είναι υψίστης σημασίας για τον τόπο, σημείωσε την Παρασκευή, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου και εξήρε την προσπάθεια, που γίνεται για ψηφιοποίηση των εγγράφων που βρίσκονται στα αρχειοφυλάκια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Δράκου την Παρασκευή πραγματοποίησε επίσκεψη στις νέες εγκαταστάσεις του Κρατικού Αρχείου, όπου ξεναγήθηκε από τους λειτουργούς του στον εκθεσιακό χώρο, στα εργαστήρια και σε χώρου φύλαξης αρχείων και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Αρχείου.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης, το Κρατικό Αρχείο επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στη διατήρηση των αρχείων της δημοσίας υπηρεσίας και της κυπριακής ιστορίας, αφού διατηρεί και φυλάσσει αρχεία από το 1893 μέχρι και σήμερα.

Με το πέρας της ξενάγησης, η κ. Δράκου συνομίλησε με τους λειτουργούς του Αρχείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης στηρίζει κάθε προσπάθεια του Κρατικού Αρχείου και βρίσκεται δίπλα στους λειτουργούς και το υπόλοιπο προσωπικό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Στην Κύπρο τον Μάιο η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΟΑΣΕ για πάταξη της διαφθοράς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: