Στην Παγκρήτια Τράπεζα τα υποκαταστήματα της HSBC: Έκλεισε η συμφωνία

File photo: Παγκρήτια θα πάρει το εν Ελλάδι δίκτυο (15 καταστήματα) καθώς και περίπου 350 εργαζόμενους. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.




Η HSBC Continental Europe, θυγατρική της HSBC Holdings plc, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει κατ’ αρχήν συμφωνία για την πώληση των υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την οριστική συμφωνία θα χρειαστεί προηγουμένως ενημέρωση και διαβούλευση με τα εργατικά σωματεία. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται και σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Όλοι οι υπάλληλοι που απασχολούνται στην HSBC Continental Europe Greece κατά την ολοκλήρωση της πιθανής συναλλαγής θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια στο πλαίσιο της πώλησης.

  • Η πιθανή συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η HSBC κατέθεσε βελτιωμένη προσφορά, με τους Αγγλους να εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα από όσα προέβλεπε η αρχική συμφωνία (85 εκατ. ευρώ), για να φύγουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπερβάλλον ποσό καλύπτει το κόστος ενδεχόμενης εθελουσίας για μεγάλο μέρος του προς μεταφορά προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η HSBC συμφώνησε επί της αρχής με την Παγκρήτια για τη μεταβίβαση καταθέσεων 1,7 δισ. ευρώ, χαρτοφυλακίου δανείων (στεγαστικά και επιχειρηματικά) της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και χαρτοφυλακίου επενδυτικών τοποθετήσεων 500 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Παγκρήτια θα πάρει το εν Ελλάδι δίκτυο (15 καταστήματα) καθώς και περίπου 350 εργαζόμενους.

Πηγή: euro2day.gr

 

Επενδύσεις, εμπόριο, τουρισμός αλλά και η ενέργεια στις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ριάντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: