Προκαλεί ασύστολα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο: Συνεχίζει να απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία

FILE PHOTO: Ο Ρώσος Πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι μιλά στο δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ Αντώνη Γκιλδάκη, Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Πάλι απείλησε την Κύπρο ο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Λευκωσία, Στάνισλαβ Οσάτσι. Αυτή τη φορά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο και στη συνάδελφο Ξένια Τούρκη, που τον στρίμωξε με τις ερωτήσεις της.

Πιπιλά την ίδια καραμέλα ο εν λόγω Ρώσος διπλωμάτης, και στέλνει μηνύματα προς την κυπριακή κυβέρνηση, ότι μετά τον πόλεμο η χώρα-εισβολέας, η Ρωσία θα λογαριαστεί με τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα. Αν και δεν ξεχνά ότι η Κύπρος είναι χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολούθησε τις αποφάσεις των Βρυξελλών, ως όφειλε, εν τούτοις προκαλεί ασύστολα.

«Θα λαμβάνουμε υπόψη μας», είπε, «την εξέλιξη των διμερών μας σχέσεων, καθώς και εκείνων των μέτρων που θα λαμβάνει η Λευκωσία σε σχέση με τη χώρα μας. Από μέρους μας θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε εκείνες τις καλές σχέσεις, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί προηγουμένως. Ελπίζουμε ότι και η επίσημη Λευκωσία θα απαντήσει με παρόμοιο τρόπο», σημειώνει ο κ. Οσάτσι, ο οποίος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε εκδιωχθεί για την αντιδιπλωματική συμπεριφορά του.

Ο Ρώσος πρέσβης ομιλεί με το «τουπέ» του ανθρώπου που νομίζει πως ορίζει το νησί. Προφανώς πιστεύει ότι είναι η Ρωσία εκείνη που έκανε τη χάρη στην Κύπρο με τη μεταφορά και το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ που ανήκουν στην ομάδα των ολιγαρχών, οι οποίοι δρουν ως ταμίες του Βλαδίμηρου.

Οι κυπριακές τράπεζες παρανόμησαν ασύστολα ξεπλένοντας αυτά τα δισεκατομμύρια. Οπότε ας κατεβάσει τους τόνους ο Ρώσος πρέσβης. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί…

Μπορεί ο κ. Οσάτσι να νομίζει ότι απευθύνεται σε «αρνιά» των διαφόρων μητροπόλεων και μονών που υποστηρίζουν τον «Ξανθό Ηγέτη» που θα …σώσει την Ορθοδοξία από τους ισλαμιστές, αλλά η αναφορά από τον Σεργκέι Λαβρόφ για το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων είναι απειλή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για τον Ρώσο υπουργό το ψευδοκράτος είναι το …πρότυπο της Μόσχας για τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που κατέλαβε η Ρωσία. Μετά την εισβολή ακολουθεί η κατοχή. Σιγά που θα αποχωρήσουν, όπως δήλωσε χωρίς αιδώ ο Ρώσος πρέσβης.

Μιχάλης Ιγνατίου,
Hellas Journal

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι τύποι της ρωσικής πρεσβείας συνεχίζουν την προσπάθεια τους να κλείσει το OPEN: Διότι δεν κατάφεραν να το αλώσουν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: