Πηγές ΝΑΤΟ: Στο ‘τέλος της ημέρας’ ο Πούτιν θα αποτύχει στην Ουκρανία

Ρωσικά τανκς στο Donetsk. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν σαφώς δεν έχει επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους στην Ουκρανία μέχρι στιγμής και «μάλλον δεν θα τους πετύχει στο τέλος της ημέρας».

Αλλά πρόσθεσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να έχουν την ικανότητα να καταφέρουν πολλά «πλήγματα».

Οι αξιωματούχοι της άμυνας δήλωσαν ότι ενώ οι ρωσικές δυνάμεις είχαν σημειώσει κέρδη στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, δεν κατάφεραν να περικυκλώσουν το Κίεβο – κάτι που, όπως είπαν, η Ρωσία περίμενε να κάνει σε λίγες μέρες.

Μια αναμενόμενη ρωσική αμφίβια επίθεση στο νότο κοντά στην Οδησσό έχει επίσης, μέχρι στιγμής, αποτύχει.

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι το αρχικό στρατιωτικό σχέδιο της Ρωσίας περιελάμβανε την κατάληψη όλης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας μέχρι τη Μολδαβία.

Εκτίμησαν ότι η ρωσική δύναμη εισβολής υπέφερε από έλλειψη καυσίμων και τροφίμων καθώς και από απώλειες. Και επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν αναζητεί ήδη ενισχύσεις.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι είναι «πολύ πιθανό» να περιλαμβάνει την εισαγωγή στα ουκρανικά μέτωπα ξένων μαχητών από τη Συρία και ιδιωτικών στρατευμάτων όπως ο όμιλος Wagner.

Με πληροφορίες από BBC

Αρρωστημένη «προειδοποίηση» από τη Μόσχα: Βίντεο-απειλή με εκτόξευση πυρηνικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon 7000[videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: