Αρρωστημένη «προειδοποίηση» από τη Μόσχα: Βίντεο-απειλή με εκτόξευση πυρηνικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon 7000[videos]

Στιγμιότυπο από το βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από την εκτόξευση του πυραύλου Zicron από ρωσική φρεγάτα στη Λευκή Θάλασσα. Screenshot via YouTube




Σε μια προφανή σχεδόν ανοικτή προσπάθεια… τρομοκράτησης της Δύσης, η Ρωσία δημοσίευσε ανατριχιαστικά νέα πλάνα του υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon 7.000 mph που θα μπορούσε να χτυπήσει το Λονδίνο σε πέντε λεπτά.

Το Κρεμλίνο έχει στο παρελθόν χαρακτηρίσει το φονικό αυτό όπλο, το οποίο φέρει συμβατική ή πυρηνική κεφαλή, «ασταμάτητο».

Και τώρα τρομακτικά πλάνα δείχνουν έναν πύραυλο Zircon 9 Mach – ή Tsirkon – να εκτοξεύεται, για να προειδοποιήσει πώς ο Ρώσος Πρόεδρος θα μπορούσε να εξαπολύσει υπερηχητικό πυρηνικό πλήγμα στη Δύση.

Το βίντεο που δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Λευκή Θάλασσα έρχεται στη δημοσιότητα  εν μέσω των καλυμμένων απειλών που ο Πούτιν και οι ανώτατοι αξιωματούχοι του εξαπολύουν υπονοώντας πως δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση πυρηνικών εάν κάποια χώρα παρέμβει στην εισβολή στην Ουκρανία.

  • Ενώ το βίντεο κυκλοφόρησε μόλις χθες, πιστεύεται ότι γυρίστηκε τον Δεκέμβριο και πιθανώς εσκεμμένα δημιουργήθηκε για να φέρει ανατριχίλα στη Δύση.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Δύση ότι θα αντιμετωπίσει «ανείπωτες συνέπειες» εάν αμφισβητηθεί η εισβολή της στην Ουκρανία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου ο Πούτιν προειδοποίησε για «συνέπειες που δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία σας», προφανώς υπονοώντας την προθυμία του να κάνει χρήση πυρηνικού πλήγματος.

  • Οι φόβοι για καταστροφική χρήση πυρηνικών αυξήθηκαν όταν ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε να τεθούν οι πυρηνικές  δυνάμεις του σε κατάσταση συναγερμού .

Ο πρώην αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδος Γουέστ δήλωσε ότι ένας “λάθος υπολογισμός” θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο στην Ευρώπη – ο οποίος  θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο  που περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Και ο πρώην Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Σερ Αντριαν Μπραντσοου,  είπε από την πλευρά του ότι η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πυρηνικό πόλεμο εάν τα ρωσικά στρατεύματα εισέλθουν σε εδάφη του ΝΑΤΟ.

  • Παρά τις εκκλήσεις του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Δύση δεν έχει επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, φοβούμενη ότι θα προκαλέσει έναν ευρύτερο πόλεμο με τον Πούτιν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον συνεχιζόμενο αποδεκατισμό της Ουκρανίας, ο Πούτιν χτύπησε μια στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στα πολωνικά σύνορα, φέρνοντας τον πόλεμο στο κατώφλι του ΝΑΤΟ.

Ο πύραυλος  Zircon θα τεθεί σε λειτουργία εσπευσμένα φέτος μετά τις “επιτυχημένες δοκιμές” όπως είπε ο Πούτιν, ενώ Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο πύραυλος αυτός δεν έχει «ανάλογο» στη Δύση.

Το TV Zvezda – το κανάλι που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας – ανέφερε για το βίντεο: «Τα μυστικά χαρακτηριστικά του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon έχουν αποκαλυφθεί…

«Η ταχύτητα του υπερηχητικού πυραύλου Zircon είναι τόσο υψηλή που εμποδίζει το σύστημα αεράμυνας του αντιπάλου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πρόσκρουσή του.

«Στην πραγματικότητα, η εκτόξευση του θα γίνει γνωστή μόνο αφού χτυπηθεί ο στόχος».

Ο πύραυλος έχει επίσης «μεταβλητή τροχιά» για να αποφευχθεί ο εντοπισμός, ανέφερε το κανάλι.

«Κανείς δεν θα δει την εκτόξευση του πυραύλου ή την πτήση του. Θα δουν μόνο όταν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο», λέει ο  πρώτος κυβερνήτης της φρεγάτας απ’ την οποία φαίνεται εκτοξεύεται ο πύραυλος Ιγκόρ Κρόχμαλ.

Ο Πούτιν είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο: «Οι νεότεροι πύραυλοι μας εκτοξεύονται από τη θάλασσα σε θαλάσσιους στόχους και στόχους ξηράς.

«Οι δοκιμές έγιναν με επιτυχία, άψογα.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας, ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ασφάλειας της Ρωσίας, για την αύξηση της αμυντικής ικανότητας (μας)».

Το Zircon χαιρετίστηκε από την κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση της Μόσχας ως το όπλο της επιλογής του Πούτιν για να εξαφανίσει αμερικανικές πόλεις σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης.

Θεωρείται ότι μπορεί να χτυπήσει στόχους 620 μίλια μακριά, αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι η πραγματική του εμβέλεια είναι περίπου 1.200 μίλια.

Αρχικά θα αναπτυχθεί από ρωσικές φρεγάτες και αργότερα από υποβρύχια.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κρεμλίνου Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Ρωσία ξεπέρασε τη Δύση σε υπερηχητικά όπλα – και σκοπεύει να διατηρήσει το προβάδισμά της αυτό.

«Έχουμε προχωρήσει, συγκεκριμένα, στη σφαίρα των υπερηχητικών όπλων και (αυτών) που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές», είπε.

«Έχουμε τώρα σοβαρά πλεονεκτήματα από αυτή την άποψη έναντι των κορυφαίων δυτικών χωρών – και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση».

Στην μακροσκελή ομιλία του ο Πούτιν κατά την έναρξη του πολέμου, είχε πει:

«Λίγα λόγια σε όσους μπορεί να μπουν στον πειρασμό να παρέμβουν στα εξελισσόμενα γεγονότα από το εξωτερικό.

«Όποιος προσπαθεί να μας εμποδίσει και να…δημιουργήσει απειλή για τη χώρα μας και τον λαό μας πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση θα είναι άμεση και θα οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία σας.

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο. Όλες οι απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με αυτό το θέμα έχουν ληφθεί. Ελπίζω να με ακούσετε.

Λίγο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής η Ρωσία πραγματοποίησε πυρηνικές ασκήσεις με υποβρύχια και πυραύλους ξηράς.

Ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πολλά από τα πυρηνικά του υποβρύχια συμμετείχαν σε ασκήσεις που είχαν σχεδιαστεί για «εκπαίδευση ελιγμών σε θυελλώδεις συνθήκες».

 

 

Mε πληροφορίες από The Sun

Ο Σοβιετικός αγωγός που κρατά ενεργειακά «δέσμια» την Ευρώπη εδώ και 58 χρόνια [πίνακας]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: