Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επισκεφθεί και την Βαρσοβία: Σημαντική κίνηση το ταξίδι στην Πολωνία

US President Joe Biden and first lady Dr. Jill Biden walk off Marine One on the South Lawn of the White House, in Washington, DC, USA, 20 March 2022, after returning from a weekend in Delaware. EPA, Ken Cedeno, POOL




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί την Παρασκευή στη Βαρσοβία, όπου θα συζητήσει με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά τις συνομιλίες που θα έχει κατά τη διάρκεια των συνόδων του NATO, της Ε.Ε. και της G7 στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός πρόεδρος «θα συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ, στο πλευρό των συμμάχων και εταίρων τους, αντιδρούν στην ανθρωπιστική κρίση και την κρίση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δημιούργησε ο αδικαιολόγητος και απρόκλητος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Βαρσοβία θεωρείται σημαντική. Δεν υπάρχει στα σχέδια του, προς το παρόν τουλάχιστον, μετάβαση από την Πολωνία στο Κίεβο.

Ο κ. Μπάιντεν θα επισκεφθεί και τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν τη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP, το Reuters και το dpa. Επίσης από την Hellas Journal
Ουάσινγκτον, United States – Κίεβο, Ukraine

Το Κίεβο απορρίπτει το απαράδεκτο τελεσίγραφο της Μόσχας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράδοσης της Μαριούπολης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: