Το Κίεβο απορρίπτει το απαράδεκτο τελεσίγραφο της Μόσχας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράδοσης της Μαριούπολης

A man sits in an artist studio that was turned into a bomb shelter since the Russian attack on Ukraine, with around 25 people being able to live here, in Kyiv, Ukraine, 20 March 2022. EPA, ROMAN PILIPEY




Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν τη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ακούστηκαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο χτυπήθηκαν πολυκατοικίες και άλλα κτίρια στην ιστορική συνοικία Ποντίλσκι στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Χτυπήθηκε επίσης εμπορικό κέντρο, πρόσθεσε. «Ένας νεκρός μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος.

Τεράστια έκρηξη αντήχησε στην πόλη όταν χτυπήθηκε το εμπορικό κέντρο και ήταν ορατές από απόσταση δύο εστίες φωτιάς στο εμπορικό κέντρο Retroville, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στρατιώτες απέκλεισαν τον χώρο και διέταξαν τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, επικαλούμενοι τον κίνδυνο να ανατιναχθούν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Περίοικοι είπαν πως είχαν δει κοντά στο εμπορικό κέντρο εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων μερικές ημέρες νωρίτερα. Το Κίεβο υπέστη σειρά ρωσικών πληγμάτων την περασμένη εβδομάδα.

O δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν κατοικίες και μια εμπορική περιοχή στη συνοικία Ποντίλ του Κιέβου αργά την Κυριακή.

“Πολλές εκρήξεις στη συνοικία Ποντίλ της πρωτεύουσας”, δήλωσε ο Κλίτσκο στο κανάλι του στο Telegram.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή, πολλά σπίτια και ένα από τα εμπορικά κέντρα [επλήγησαν]. Ομάδες διάσωσης, γιατροί και η αστυνομία βρίσκονται ήδη στο σημείο”.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αμέσως τις αναφορές αυτές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία άλλαξε τακτική στον ουκρανικό πόλεμο μετά τις απώλειες που υπέστη μέχρι τώρα, κρίνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Σε 25 ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έχουν υποστεί πολύ βαριές απώλειες στη γη και στον αέρα — έχουν χάσει 96 αεροπλάνα, 118 ελικόπτερα και δεκάδες πυραύλους Κρουζ και UAVs», τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Γιούρι Ιγνάτ, χθες Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα.

Αντιδρώντας στις απώλειες αυτές, η νέα τακτική της Ρωσίας τις τελευταίες δύο ημέρες είναι να χρησιμοποιεί περισσότερα UAVs σε αναγνωριστικό ρόλο και για να επαληθεύει τα αποτελέσματα των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπολύει, κατά τον ίδιο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters, το AFP και το DPA
Κίεβο, Ukraine -Μόσχα, Russian Federation

Τελεσίγραφο της Μόσχας για τη Μαριούπολη, ως τα ξημερώματα: Οι Βρετανοί λένε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν παρακάμψει το Μικολάιφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: