Ο Νίκος Χριστοδουλίδης προηγείται συντριπτικά του Αβέρωφ στην Κύπρο σε δημοσκόπηση της Καθημερινής

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Κ» η Symmetron Market Research, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης έχει αδιαμφησβήτητο προβάδισμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προηγείται σε όλα τα εκλογικά σενάρια που εξέτασε η δημοσκόπηση με σημαντική διαφορά που ξεπερνά τις είκοσι μονάδες, προσελκύοντας ψηφοφόρους από όλους τους κομματικούς χώρους και τους ανένταχτους.

Η θετική εικόνα και η ευρύτερη αποδοχή του είναι τα βασικά του στηρίγματα.

Η κοινή γνώμη τον τοποθετεί στην πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια ικανοτήτων και προσωπικότητας που εξέτασε η δημοσκόπηση, με ιδιαίτερα ψηλές επιδόσεις στην ικανότητα βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και στη διαχείριση του κυπριακού.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) παρουσιάζεται διασπασμένος μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πάντως προκάλεσε αρνητική εντύπωση η στάση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος επέλεξε να υπσοτηρίξει την αποτυχημένη υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Στο σενάριο υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Χρίστου Χρίστου Γιώργου Κολοκασίδη και Μάριου Ηλιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συγκεντρώνει μόλις το 16% με τη συσπείρωση του ΔΗΣΥ να φτάνει στο 45%. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κόβει πρώτος το νήμα με 39% συσπειρώνοντας το 41%. Ακολουθεί τρίτος ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 12%, οι Χρίστος Χρίστου και Γιώργος Κολοκασίδης με 3% και 2% ο Μάριος Ηλιάδης.

Οι διεργασίες στην πλευρά της αντιπολίτευσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με άγνωστη την τελική έκβαση. Σημαντικά ωστόσο είναι τα ευρήματα για την αντιπολίτευση στο σενάριο υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου ή Ειρήνης Χαραλαμπίδου καθώς και οι δύο προηγούνται του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Χαμένη υπόθεση: Ο ΔΗΣΥ επικύρωσε την υποψηφιότητα του Αβέρωφ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: