Quo Vadis κ. Αβέρωφ Νεοφύτου: Βυσσοδομεί εναντίον της Δημητρίου, εκπόνησε σχέδιο για την ολική του επαναφορά στην ηγεσία της κυπριακής Δεξιάς! Τι δεν καταλαβαίνει!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ – Δηλαδή ο Φούλης λέγοντας ότι “…εάν δεν λυθεί το κυπριακό…”, εννοεί ότι εξαρτάται μόνο από εμάς (;) και τί υποχωρήσεις θα κάνουμε; θα έπρεπε κάποιος να τον ρωτήσει…τί γνώμη έχει για τα “ξεπουλήματα”…




ΑΡΘΡΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Μάλλον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως ο αρχηγός κόμματος το οποίο ανέλαβε με ποσοστό 34% του 2011 για να το οδηγήσει στο 29% το 2019 και αυτό ακόμη μετά από τεράστια προσπάθεια άλλων που έπρεπε να τρέξουν λυτοί και δεμένοι πρώην και νυν να το σώσουν το κόμμα σώζοντας φυσικά και τον ίδιο.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως ο αρχηγός κόμματος που οι πάντες τον εκλιπαρούσαν να μην θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2023, αφού όλες οι μετρήσεις τον έδειχναν με μονοψήφιο ποσοστό πρόθεσης ψήφου και διψήφιο αρνητικό ποσοστό συμπάθειας προς το πρόσωπό του.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως ο αρχηγός κόμματος που στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αφού έχασε, έκλεισε συμφωνία με την αντιπολίτευση και έστειλε τους καταλόγους με τα ονόματα των μελών του ίδιου του κόμματος του στο τηλεφωνικό κέντρο  του αντιπάλου του, με την ελπίδα ότι θα εκλέξει τον υποψήφιο της αριστεράς παρά να δει τον νεαρό …”αποστάτη”, που θα του στερούσε όχι μόνο την προεδρία αλλά και το πολιτικό του μέλλον.

  • Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά του κόμματος στη νέα του αρχηγό με τα ταμεία άδεια, αφού ξόδεψε μέχρι και το τελευταίο σεντ στην προσπάθεια του να εκλεγεί στην προεδρία, σαμποτάροντας έτσι την νέα ηγεσία από την πρώτη κι’ όλας μέρα και χρεωκοπώντας σχεδόν τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ).

Κυρίως φρόντισε να υπάρχει συνεδριακή απόφαση του κόμματος για αυστηρά αντιπολιτευτική θέση απέναντι στη νέα κυβέρνηση έτσι ώστε η νέα πρόεδρος να μην μπορεί να συνεργαστεί με τον όποιο τρόπο που θα την βοηθούσε να στεριώσει στην προεδρία του ΔΗΣΥ και να επανασυνδέσει τα φυγόκεντρα του κομμάτια. Επιπλέον έτσι πέτυχε να δυσχεραίνει το έργο της νέας κυβέρνησης.

Σήμερα ο ΔΗΣΥ πορεύεται στις πρώτες εκλογές με την νέα ηγεσία χιλιοτραυματισμένο με ανοικτές πληγές που το θέτουν σε συνεχή κίνδυνο.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα αν δεν έκανε τόσο άθλια δουλειά η αντιπολίτευση. Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό ότι το κόμμα δεν είναι ένα αλλά τέσσερα:

Ο Συναγερμός του πρώην προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο Συναγερμός του Αβέρωφ, ο Συναγερμός του Χριστοδουλίδη και τελευταίος και καταϊδρωμένος με 5-6 βουλευτές ο Συναγερμός της Αννίτας.

Για να μην αναφερθούμε και σε κάποιους βουλευτές του ΔΗΣΥ όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Δημητρίου που αφού έχασε την προεδρία του ΔΗΣΥ στην Αννίτα Δημητρίου, απλά περιφέρονται σε μια ομίχλη χωρίς προσανατολιστικό Βορρά κάπου εκεί στην πλάνη της λήθης.

Και ως τελευταία πράξη στο θεατρικό έργο του παραλόγου στο οποίο ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου έγραψε και σκηνοθέτησε η πλήρης υπόσκαψη του κόμματος του οποίου προέδρευσε για 10 χρόνια με σκοπό να το οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία στις επόμενες εκλογές ελπίζοντας έτσι ότι θα αποκεφαλίσει την ηγεσία και θα κάνει της θερινής νυκτός το ονειρώδες comeback.

Με λίγα λόγια παρακολουθούμε σενάριο καμένης γης και όλοι περιμένουν να ακούσουν τον μεγάλο κρότο που θα κάνει ο ΔΗΣΥ όταν πέσει την ημέρα των εκλογών.

  • Αναρωτιέται κανείς το πόσο θράσος μπορεί να έχει ένας πολιτικός ο οποίος όλοι γνωρίζουν και συζητάνε ότι υποσκάπτει τις υποψηφιότητες του κόμματος του όπως για παράδειγμα του υποψήφιου δημάρχου Λευκωσίας  (λόγω της στήριξης του τελευταίου προς Νίκο Χριστοδουλίδη) η οποία αποτελεί και προσωπικό στοίχημα της Πρόεδρου του ΔΗΣΥ.

Ενθάρρυνε την υποψηφιότητα του κ. Τσελεπου για την θεση Περιφερειάρχη στην Πάφο η οποία προκαλεί πονοκέφαλο στο ΔΗΣΥ, και περιφέρεται σε παραδοσιακά και μη ΜΜΕ με συνεντεύξεις με δήθεν «αποκαλύψεις» εναντίον όλων ως σαν να δεν ήταν ένας από του σημαντικότερους παίκτες της πολιτικής σκηνής τα τελευταία 10 χρόνια, ήταν ενήμερος για όλα που είτε με τη σιωπή του είτε έμπρακτα στήριξε με την ελπίδα να καθίσει στην προεδρική καρέκλα το 2023.

Το μίσος και η διάθεση για εκδίκηση είναι ο χειρότερος σύμβουλος για ένα πολιτικό που οφείλει να αναγνωρίζει όταν πλέον η πολιτική του καριέρα για τον όποιο λόγο έχει τελειώσει, τουλάχιστον οφείλει να προστατέψει την υστεροφημία του και την αξιοπρέπεια του γιατί στον δρόμο για το νεκροταφείο ελεφάντων δεν μπορείς να έχεις οτιδήποτε άλλο στις βαλίτσες σου εκτός από αυτές.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι δύο λύσεις που υπάρχουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων τουρκοποιούν την Κύπρο: Μισός αιώνας υπό την ομηρία τής Διζωνικής και τελευταία των “δύο κρατών”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: