Κατέλαβαν το μέγαρο Ρώσου ολιγάρχη στο Λονδίνο: Η σημαία της Ουκρανίας στο μπαλκόνι – έφοδος αστυνομίας [videos]

Στιγμιότυπο από την κατάληψη του πολυτελούς κτιρίου που ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη στο Λονδίνο. Screenshot via Twitter




Λίγες ώρες κράτησε η κατάληψη του πολυτελούς ακινήτου του Ρώσου ολιγάρχη Ολεγκ Ντεριπάσκα στην πλατεία Μπελγκρέιβ στο Λονδίνο.

Όμως ήταν αρκετές για να δημιουργηθεί η αίσθηση και να περάσει το μήνυμα των διαδηλωτών – καταληψιών κατά της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι καταληψίες ανάρτησαν την σημαία της Ουκρανίας στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου ενώ κρέμασαν και πανό στο οποίο έγραφαν: “Αυτό το κτίριο απελευθερώθηκε”. Μάλιστα, σε δηλώσεις τους πάντα από το μπαλκόνι του τεράστιου κτιρίου, έλεγαν πως θα κρατήσουν το κτίριο υπό κατάληψη μέχρι να λήξει η ρωσική εισβολή και οι Ουκρανοί πρόσφυγες επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Αυτό μάλλον δεν θα συμβεί ΄καθώς εισέβαλαν ειδικές μονάδες της βρετανικής αστυνομίας και έδιωξαν τους διαδηλωτές.

Ο ολιγάρχης Όλεγκ Ντριπάσκα που φέρεται ο ίδιος και η οικογένειά του ως ιδιοκτήτης της αξίας 25 εκ. λιρών έπαυλης, έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και περιλαμβάνεται στην “μαύρη λίστα” της κυβέρνησης του Λονδίνου, στην οποία συγκαταλέγονται ονόματα ατόμων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις.

Σε ανακοίνωσή τους, οι καταληψίες – που αυτοχαρακτηρίστηκαν ως αναρχικοί – ανέφεραν: «Με την κατάληψη αυτής της έπαυλης, θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και στον λαό της Ρωσίας που ποτέ δεν συμφώνησε σε αυτή την τρέλα.

«Εσείς καταλαμβάνετε την Ουκρανία, εμείς καταλαμβάνουμε εσάς».

Δύο από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να κάνουν οδόφραγμα από θάμνους σε γλάστρες για να εμποδίσουν δύο αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο μπαλκόνι ενός γειτονικού κτιρίου χρησιμοποιώντας γερανό.

 

Με πληροφορίες από The Guardian, Sky News 

Το… πικρό πάρτι των εργαζόμενων στα Mc Donalds της Μόσχας λίγο πριν το κλείσιμο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: