Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι υποσχέσεις της Ρωσίας για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η σύλληψη στην Πάτρα της μητέρας για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της,  δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο της Κύπρου.

Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την επίσκεψή της χθες στην Κύπρο καθώς και οι τιμές στα πετρελαιοειδή.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Τακτικισμοί Πούτιν» γράφει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών στον πόλεμο στην Ουκρανία προχωρούν αργά και παρόλο που η Μόσχα υπόσχεται αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εντούτοις δεν επιτεύχθηκε κατάπαυση του πυρός.

Αλλού αναφέρεται σε φόβους για χιλιάδες νεκρούς στη Μαριούπολη. Γράφει επίσης ότι για άρση του αδιεξόδου των συζητήσεων ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, διέρρεαν φήμες χθες για τον τέως Πρόεδρο της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, που τον έφεραν ως κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Συνελήφθη για τον φόνο των τριών παιδιών της» γράφει ότι οι εξελίξεις στην Πάτρα για τον θάνατο των τριών παιδιών δείχνουν ότι η κύρια ύποπτη είναι η μητέρα, η οποία  συνελήφθη μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξαν ότι στη σορό της 9χρονης βρέθηκαν ίχνη κεταμίνης.

Αλλού προβάλλει δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία «με κομψό τρόπο» ανέφερε χθες στους επιχειρηματίες στη Λευκωσία να ξεχάσουν τις δουλειές με τη Ρωσία. Γράφει επίσης ότι σύντομα θα ξεχάσουμε τα safepass.

«Ο Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο θέμα του με τίτλο «Βομβάρδισαν την αισιοδοξία» αναφέρει ότι στα λόγια έμεινε η υπόσχεση των Ρώσων για μερική κατάπαυση του πυρός σε περιοχές της βόρειας Ουκρανίας καθώς οι μάχες όπως και οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Προβάλλει επίσης ότι δόθηκε το πράσινο φως για δημιουργία ειδικών φυλακών για ανήλικους με ειδικές κτιριακές εγκαταστάσεις για 10 άτομα χωρίς φρουρούς και συρματοπλέγματα. Γράφει αλλού ότι Ουκρανοί πρόσφυγες που έφθασαν στην Κύπρο δηλώνουν άγνοια για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πρόταση από το ΑΚΕΛ για διεύρυνση των δυνατοτήτων επιβολής πλαφόν στα πετρελαιοειδή» η «Χαραυγή» αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή πρόταση νόμου για πλαφόν στα πετρελαιοειδή τα οποία είχαν αυξήσεις 30% σε ένα μήνα.

Αλλού αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλεί για συνολική αξιολόγηση του συστήματος για να επισημανθούν και να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες και ελλείψεις του ΓεΣΥ. Αναφέρει επίσης ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει στον αποκλεισμό των ανεξεταστέων μαθητών από τις παγκύπριες.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Η Κύπρος είναι σε καλύτερη κατάσταση να διαχειριστεί την κρίση» και αναφέρεται στις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο.

Γράφει αλλού ότι η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία παρά τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου. Αλλού αναφέρει ότι γεροντολόγος δηλώνει ότι δεν μπορεί να συγχωρέσει το γεγονός ότι ηλικιωμένοι ασθενείς πεθαίνουν μόνοι τους από τον κορωναϊό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σημαντικός παίκτης της ΕΕ και της Ευρωζώνης η Κύπρος, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: