Η αλήθεια θύμα του πολέμου: Fake news και η περίφημη δωρεά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την Ουκρανία

File photo: Ο αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο. EPA, AARON POOLE, AMPAS. MANDATORY CREDIT.




Λένε πως στον πόλεμο το μεγαλύτερο θύμα είναι η αλήθεια. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσε άλλη μία ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά το συγκεκριμένο απόφθεγμα.

Η παραπληροφόρηση και τα fake news οργιάζουν εμπλέκοντας ακόμη και αστέρες του Χόλιγουντ.

Στη Ρωσία ήταν δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Όμως και τα δυτικά ΜΜΕ έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Η πίστη στην ελευθερία του λόγου και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ειδήσεων φαίνεται ότι πλέον αποτελεί θυσία στο βωμό των σκοπιμοτήτων.

Στο παιχνίδι αυτό συμμετέχουν φυσικά και τα ελληνικά ΜΜΕ.

Έτσι μετά την είδηση για τους «ήρωες στο Φιδονήσι» που αποδείχθηκε μετά από λίγες ημέρες ότι ήταν ζωντανοί, τις εικόνες πανικού στο «μετρό του Κιέβου» , που είχαν ληφθεί τέσσερα χρόνια πριν στο μετρό της Ρώμης με πρωταγωνιστές Ουκρανούς φιλάθλους και τις καταρρίψεις ρωσικών αεροσκαφών που ήταν πλάνα από βιντεοπαιχνίδι, τώρα αποδεικνύεται fake news και άλλη μία είδηση που έχει πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Τις προηγούμενες ημέρες ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο σταρ του Χόλιγουντ «δώρισε δέκα εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία επειδή η γιαγιά του είναι ουκρανικής καταγωγής από την Οδησσό».

Όμως η συγκεκριμένη είδηση ήταν και αυτή ψεύτικη. Η διάψευση ήρθε μέσω CNN όπου μίλησε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Ντι Κάπριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ουδέποτε έγινε τέτοια δωρεά, ενώ ούτε η οικογένεια τού Αμερικανού ηθοποιού έχει σχέση με την Ουκρανία γενικότερα.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Νεκρός αμερικανός δημοσιογράφος στην πόλη Ιρπίν: Τον σκότωσαν οι Ρώσοι υποστηρίζει το Κίεβο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: