Φλωρεντία: Πλημμύρισαν οι πλατείες στην “αδελφή πόλη” του Κιέβου κατά της ρωσικής εισβολής * Εκεί και ο Ζελένσκι [photos, video]

Κατάμεστη η πλατεία Santa Croce στη Φλωρεντία. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI




Χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν σήμερα μια από τις πλατείες της Φλωρεντίας για να δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία .

Κάτοικοι της Φλωρεντίας, που είναι αδελφοποιημενη πόλη με το Κίεβο, παρακολούθησαν ομιλία του Ουκρανού προέδρου  Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κυμάτισαν μπλε και κίτρινες σημαίες στην Piazza Santa Croce καθώς οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν 17 φορές – μία φορά για κάθε μέρα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι βρίσκονται υπό δικτατορία και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ήρθαν να καταστρέψουν τις πόλεις μας και να σκοτώσουν τα παιδιά μας», είπε στο Reuters η Λέσια Μιχαιλένκο, η οποία γεννήθηκε στο Ντόνετσκ και τώρα εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο στη Φλωρεντία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μιλάει μέσω  video link στους συγκεντρωμένους στις πλατείες της Ευρώπης και, φυσικά, και στην Φλωρεντία. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Όμως διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε δεκάδες πόλεις. Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Ουάσιγκτον, έξω από τον Λευκό Οίκο.

Άμστερνταμ, Ολλανδία. EPA/RAMON AN FLYMEN
Βέρνη, Ελβετία. EPA/PETER SCHNEIDER
Παρίσι, Γαλλία. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Βαρσοβία, Πολωνία. EPA/Mateusz Marek POLAND OUT
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA/SHAWN THEW

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: