Eισβολή στην Ουκρανία: Έξι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου

File Photo Εικονολήπτης κατά τη διάρκεια της εργασίας του via pixabay.com/Niek Verlaan




Έξι ξένοι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εκστρατεία της Press Emblem Campaign (PEC) με έδρα τη Γενεύη, η οποία εργάζεται για να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, μοίρασε από τον ιστότοπό της μια έκθεση σχετικά με τους δημοσιογράφους στη εμπόλεμη περιοχή Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει τα γραφεία τους σε περιοχές όπου διεξάγονται έντονες συγκρούσεις, ενώ πολλοί εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να αγοράζουν κιτ πρώτων βοηθειών ή προστατευτικό εξοπλισμό για την ασφάλειά τους.

Σε όλη την Ουκρανία εργάζονται περίπου 3.000 ξένοι δημοσιογράφοι, ενώ έξι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στης ρωσικές επιθέσεις. Επίσης οκτώ ξένοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στις ίδιες επιθέσεις, ενώ δύο δημοσιογράφοι απήχθησαν από ρωσικές μονάδες.

Η έκθεση δεν παρέχει πληροφορίες για την απώλεια ζωής Ουκρανών δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα συμπεράσματα του, Αντρίι Λάνιτς εκπρόσωπο της PEC για την Ουκρανία, ο οποίος είπε ότι στις περιοχές όπου οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας.

 «Οι δημοσιογράφοι στην Ουκρανία χρειάζονται θωρακισμένο εξοπλισμό, κράνη,ασύρματο και κιτ πρώτων βοηθειών», είπε ο εκπρόσωπος της PEC. Ο Αντρίι Λάνιτς τονίζει ότι δύο απαχθέντες ξένοι δημοσιογράφοι εκτελούσαν τα καθήκοντά τους σε περιοχές που έχει αναλάβει υπο έλεγχο η Ρωσία, στη νότια Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ATSH-AA μέσω ertnews.gr

Ασκήθηκε η πρώτη δίωξη εναντίον Ρώσου δημοσιογράφου: Κατηγορείται για «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με τον πόλεμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: