Βαρύτατο το κατηγορητήριο στον 23χρονο χουλιγκάνο για τη δολοφονία του Άλκη: Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του [videos]

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 23χρονος (Κ), με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου ‘Αλκη, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

O 23χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα, ενώ αργότερα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο να δικαστεί για τα φονικά ευρήματα της αστυνομικής επιδρομής σε σύνδεσμο οπαδών.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί

O 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 9:30 το πρωί με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό από αστυνομικές πηγές ότι το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχει  ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 23χρονο στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μετέχοντες στην δολοφονία του Άλκη είναι επίσης σεσημασμένοι οπαδοί, συλληφθέντες κι αυτοί στο παρελθόν   -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/thesstoday.gr

 

Στον εισαγγελέα ο σεσημασμένος, κατ’ επάγγελμα χούλιγκαν για τη δολοφονία του 19χρονου: Ψάχνουν τους συνεργούς του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: