Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τον Άλκη: Ενοχοι όλοι, πήγαν αρματωμένοι σαν αστακοί και μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με θάνατο

FILE PHOTO: Graffitti, αφιερωμένο στον 19χρονο Άλκη Καμπανό, στο σημείο δολοφονίας του στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάπα στην πρότασή της στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Χαρακτήρισε οργανωμένη και προσχεδιασμένη την επίθεση και μάλιστα με ανθρωποκτόνο δόλο.

Πήγαν αρματωμένοι σαν αστακοί, μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με το θάνατο, είπε. Υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν γνώριμοι της αστυνομίας σε αντίθεση με τον Άλκη και την παρέα του που δεν είχαν τίποτα πάνω τους λέγοντας πως οι τέσσερις που επέζησαν κατέθεσαν μόνο την αλήθεια.

Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία. Ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων, τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους. Ήταν μαυροντυμένοι για να μοιάζουν με τον θάνατο είπε βάζοντας όλους στο κάδρο της δολοφονίας. Παρά τις συγγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας δεν πείστηκε. Η επίθεση είχε αρχή μέση και τέλος είπε.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί.

Οι κατηγορούμενοι δεν χρειαζόταν καμία πρόκληση για να επιτεθούν είχε αρχή μέση και τέλος τόνισε η εισαγγελέας. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους. Μόνον ένα αναψυκτικό, που μοιράστηκε ο Άλκης με τον Άγγελο. Αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Και οι τέσσερις ήρθαν και κατέθεσαν μόνον όσα γνώριζαν. Κατέθεσαν μόνον την αλήθεια, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ιθύνων νου και εμπνευστή που έλεγχε την πορεία της επίθεσης και των στρατιωτών του. Αίσθηση προκαλεί πάντως η απουσία από την αίθουσα της μητέρας του Άλκη.

Η κατάθεση του πατέρα του Άλκη

Σχολιάζοντας την κατάθεση του πατέρα του Άλκη, η εισαγγελέας τόνισε ότι έδωσε την διάσταση του πραγματικού επεισοδίου.

«Ανορθόδοξος πόλεμος», είχε πει στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη. «Είναι το πεδίο μάχης με μη συμβατικά μέσα και τακτική», τόνισε η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα.

Όπως είπε, ο πατέρας του Άλκη οριοθέτησε τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων.

«Δεν είχε καθόλου άδικο όταν μίλησε για στρατιωτική πειθαρχία. Συνέχισαν να τον χτυπούν με λυσσαλέο μίσος. Η εκδίκηση, η ικανοποίηση ότι η κτηνωδία, όπως κατέθεσε η μητέρα του Άλκη, είχε ολοκληρωθεί», ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο Αριστείδης Καμπανός ρωτήθηκε για τον λόγο που ο γιος του βρισκόταν εκεί το μοιραίο βράδυ, συνέχισε η εισαγγελέας. Σημείωσε ότι επιχειρήθηκε να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ο ο Άλκης όσο και οι φίλοι του ήταν οργανωμένοι και όχι απλώς φίλαθλοι. «Είναι ντροπή ή πεμπτό να γνωρίζει κάποιος τον πρόεδρο του Άρη ή κάποιας άλλης ομάδας; Είναι ντροπή ή ενοχή να περιδιαβαίνει ένας νέος στην περιοχή της ομάδας του; Έχουμε λησμονήσει τι σημαίνει νιάτα», συνέχισε στην αγόρευσής της η κα Κλιάμπα.

Για τους κατηγορούμενους τόνισε ότι «αυτά που υπονοήθηκαν ήταν ότι δεν ήταν οργανωμένοι. Ήταν γνώριμοι της αστυνομίας όχι τα θύματα. Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί. Επέδειξαν άκρατο μίσος και πειθαρχία σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Και οι πέντε ήταν οργανωμένοι, η προσπάθεια των κατηγορουμένων έχει καταπέσει στο κενό. Κανένας οργανωμένος δεν κυκλοφορεί “γυμνός”. Όλοι οι οργανωμένοι είναι εξοπλισμένοι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό που το μοιράστηκε ο Άλκης με έναν από τους φίλους του».

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις των φίλων του Άλκη η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι «ήθελαν να σκοτώσουν Αρειανό και αυτό έκαναν».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται και θα διαρκέσει αρκετές ώρες, ενώ θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση, καθώς δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Η αγόρευση της εισαγγελέως ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, καθώς η ίδια επικαλέστηκε τον τεράστιο όγκο των πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Με πληροφορίες από thestival.gr / Μάγδα Πετροπούλου

Μαραθώνια η εισαγγελική αγόρευση για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη: Σύσσωμος ο Άρης στο Δικαστικό Μέγαρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: