Τραγικό τέλος στο 5ήμερο μαρτύριο: Ανασύρθηκε νεκρός ο μικρός Ραγιάν από πηγάδι στο Μαρόκο [videos]

File photo: H στιγμή που το ασθενοφόρο μεταφέρει αμέσως μετά την ανάσυρση τον μικρό Ραγιάν. Photo via Glomex/AFP




Τραγική κατάληξη είχε η γιγάντια επιχείρηση που στήθηκε στο Μαρόκο για τον απεγκλωβισμό του πεντάχρονου αγοριού που έπεσε και εγκλωβίστηκε σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων.

Λίγο μετά τις 11 μμ ώρα Ελλάδα, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν το αγόρι. Όμως ήταν νεκρό.

Η είδηση που σκόρπισε διεθνώς θλίψη έγινε γνωστή από ανακοίνωση που εξέδωσε ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ, απευθύνοντας τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού.

  • Ο Ραγιάν Αουράμ,  έπεσε στο πηγάδι στο χωριό του στους λόφους του Τσεφτσαουέν. Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου βρισκόταν το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς.

Ο πεντάχρονος Ραγιάν έχει συγκινήσει όχι μόνο τη χώρα του, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη καθώς η εικόνα του να παλεύει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να τον προσεγγίσουν οι διασώστες μεταδίδονταν  live σε όλο τον κόσμο.

Τεράστιο ήταν το κύμα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όλον τον κόσμο στο χάσταγκ #Rayan

Η αγωνία κορυφώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού να βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο κι όλος ο κόσμος να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

«Έχουμε άλλα δύο μέτρα να σκάψουμε για να φτάσουμε στον Ραγιάν και ελπίζουμε ότι δεν θα βρούμε βράχους», δήλωσε ο επικεφαλής διασώστης, Ταμράνι Αμπντελχαντί γύρω στις 8μμ ώρα Ελλάδας.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί, επειδή η κάμερα που ρίξαμε στο πηγάδι τον δείχνει να είναι ξαπλωμένος στο πλάι, είχε πει και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι θα τον απεγκλωβίσουμε ζωντανό».

Αργότερα  είχε γίνει γνωστό ότι οι Μαροκινοί διασώστες είχαν εισέλθει στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται ο Ραγιάν, συνοδευόμενοι από ιατρική ομάδα.

 

Με πληροφορίες από BBC

Γιγάντια επιχείρηση για ένα θαύμα: 5η μέρα εγκλωβισμένο σε απροσπέλαστο πηγάδι 5χρονο αγόρι στο Μαρόκο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: