Γιγάντια επιχείρηση για ένα θαύμα: 5η μέρα εγκλωβισμένο σε απροσπέλαστο πηγάδι 5χρονο αγόρι στο Μαρόκο [videos]

Σε ζωντανή μετάδοση οι προσπάθειες των διασωστών που συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα. Screenshot via YouTube/LCI




Γιγάντια επιχείρηση με μοναδικό στόχο τη διάσωση ενός μικρού αγοριού που βρίσκεται εγκλωβισμένο για πέμπτη συνεχή ημέρα σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων – με σχεδόν μηδενική δυνατότητα προσέγγισης – έχει στηθεί στο Μαρόκο.

Ο πεντάχρονος Ραγιάν έχει συγκινήσει όχι μόνο τη χώρα του, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη καθώς η ζωντανή εικόνα του να παλεύει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να τον προσεγγίσουν οι διασώστες μιλάει από μόνη της καθώς μεταδίδεται live σε όλο τον κόσμο.

Τεράστιο είναι το κύμα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όλον τον κόσμο στο χάσταγκ #Rayan

Η αγωνία κορυφώνεται με την επιχείρηση απεγκλωβισμού να βρίσκεται πλέον σε κρίσιμο στάδιο κι όλος ο κόσμος να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι διασώστες απέχουν δύο μέτρα από τον Ραγιάν.

«Έχουμε άλλα δύο μέτρα να σκάψουμε για να φτάσουμε στον Ραγιάν και ελπίζουμε ότι δεν θα βρούμε βράχους», δήλωσε ο επικεφαλής διασώστης, Ταμράνι Αμπντελχαντί. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί, επειδή η κάμερα που έριξαν στο πηγάδι τον δείχνει να είναι ξαπλωμένος στο πλάι, είπε και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι θα τον απεγκλωβίσουμε ζωντανό».

  • Αργά το απόγευμα σήμερα έγινε γνωστό ότι οι μαροκινοί διασώστες έχουν εισέλθει στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται ο Ράιαν

Οι διασώστες συνοδεύονται από ιατρική ομάδα, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα ξαναβγούν.

Ελπίζω το παιδί μου να βγει ζωντανό 

«Συνεχίζω να ελπίζω ότι το παιδί μου θα βγει ζωντανό από το πηγάδι», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στη δημόσια τηλεόραση ο πατέρας του Ραγιάν. «Ευχαριστώ όλους όσοι εμπλέκονται και εκείνους που μας στηρίζουν, στο Μαρόκο και αλλού», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε στα μαροκινά ΜΜΕ ότι ο Ραγιάν έπαιζε στην περιοχή, όταν εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης. «Όλη η οικογένεια βγήκε να τον ψάξει και διαπιστώσαμε ότι είχε πέσει στο πηγάδι», πρόσθεσε.

Οι διασώστες επιχειρούν νυχθημερόν στο χωριό Ιγράν της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο για να φθάσουν στο σημείο όπου έχει εγκλωβιστεί το αγόρι στο βάθους 32 μέτρων πηγάδι, όπου έπεσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

  • Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να του στείλουν οξυγόνο με ένα σκοινί αλλά ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να τον ανασύρουν στην επιφάνεια.

Μάλιστα αν και του κατέβασαν τρόφιμα δεν είναι σαφές εάν το παιδί κατάφερε να φάει κάτι. Την ίδια ώρα οι διασώστες επιχειρούν μέσω οριζόντιας σήραγγας που διανοίγουν, με τον κίνδυνο μιας κατολίσθησης να είναι μεγάλος σε κάθε φάση της επιχείρησης.

 

Με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: