Προσγείωση – θρίλερ με αναγκαστικό touch & go για αεροσκάφος της British Airways στο Χίθροου [video]

Στιγμιότυπο που κατέγραψε η Big Jet Tv και αναδημοσίευσε η Daily Mail




Την τρομακτική στιγμή που ένα αεροσκάφος της British Airways παλεύει να προσγειωθεί στο Χίθροου κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Corrie κατέγραψε η πλατφόρμα ζωντανής ροής Big Jet TV.

Το αεροπλάνο κατέφθανε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου χθες Δευτέρα λίγο μετά το μεσημέρι προερχόμενο από το Αμπερντίν της Σκωτίας, από όπου είχε απογειωθεί γύρω στις 10.50 το πρωί.

Η περιπετειώδης προσγείωση ήταν αποτέλεσμα της κακοκαιρίας Corrie και των ανέμων με ταχύτητα έως και 92 μίλια την ώρα που προκάλεσαν καταστροφές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας δύο ανθρώπους νεκρούς, χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, κλείνοντας σχολεία και ακυρώνοντας δρομολόγια τραίνων.

Το αεροσκάφος  κινδυνεύει να «αναποδογυρίσει» μετά την προσέγγισή του στο έδαφος με τους ισχυρούς ανέμους να αναγκάζουν τον πιλότο σε «touch and go», δηλαδή σε γρήγορη επαν-απογείωση ώστε να ακολουθήσει δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης.

Στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 40.000 φορές στο διαδίκτυο, το αεροπλάνο ταλαντεύεται στον άνεμο καθώς πλησιάζει στο Χίθροου και εν τέλει καθώς χτυπά με την ουρά του την άσφαλτο, γέρνει άγρια προς στην αριστερή του πλευρά, ισορροπώντας οριακά στους αριστερούς τροχούς του.

Καθώς ο πιλότος μάχεται να αποτρέψει την ανατροπή του, η ουρά του αεροπλάνου φαίνεται να αγγίζει την άσφαλτο προτού το αεροσκάφος εγκαταλείψει τον διάδρομο και κατευθυνθεί ξανά στον αέρα για άλλη μια προσπάθεια προσγείωσης.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαρκής κλιμάκωση στo Ουκρανικό: Δεν θα υποχωρήσουμε στις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις διαμηνύει η Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: