Προς «άγραν» των τουρκικών UAV: Ξεκίνησε η αναζήτηση αντιμέτρων την ώρα που τα ΜΕΑ κόβουν βόλτες στο Αιγαίο

FILE PHOTO: Το τουρκικής κατασκευής drone Ακιντζί. Photo via Twitter, @SavunmaSanayiST




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ν’ αποστόμωσε τον Τούρκο πρεσβευτή στο Όσλο, ο οποίος επιχείρησε να ξεδιπλώσει σε δημόσιο διάλογο το πλέγμα των αιτιάσεων της Άγκυρας και από την άλλη πλευρά στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την μη προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε με τον Χουλουσί Ακάρ, να κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του ν’ απέχει από τις δηλώσεις περί της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αν. Αιγαίου.

Ωστόσο, στο πεδίο η γείτονα συνεχίζει τις «φθηνές» προκλήσεις με τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της. Και όπως όλα δείχνουν αυτή ακριβώς η «πραγματικότητα» είναι που θα γίνει η καθημερινή συνήθεια στον ουρανό του Αιγαίου.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες το Επιτελείο έχει ζητήσει από σύμμαχες χώρες περισσότερες πληροφορίες για συστήματα που διαθέτουν και εντάσσονται στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού πολέμου, ώστε να εξεταστούν από στρατιωτικές επιτροπές οι οποίες θα συντάξουν την ανάλογη έκθεση και προτάσεις για να την παρουσιάσουν στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Όλες οι πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές συγκλίνουν στ’ ότι η Anti-UAV ατζέντα ανέβηκε πολύ στην προτεραιοποίηση των αναγκών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα μετά και την τοποθέτηση συστήματος δορυφορικής καθοδήγησης στο σύστημα ελέγχου και καθοδήγησης των τουρκικών UAV’s, το οποίο συνιστά ποιοτική διαφορά.

Δυο τουλάχιστον εταιρείες από διαφορετικές χώρες είναι αυτές με τις οποίες συνομιλούν στρατιωτικοί από τα Επιτελεία και εξετάζονται αρκετές παράμετροι- πέραν της προμήθειας ενός συστήματος- και ταυτόχρονα υπάρχουν προτάσεις από τα «Ελληνικά μυαλά» που μάχονται εντός εργαστηρίων για να χτίσουν μια anti- UAV ασπίδα.

Άλλωστε εδώ και μια δεκαετία προτάσεις στο Επιτελείο από Ελληνικές εταιρείες υπήρξαν αλλά το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης φρέναρε οτιδήποτε αφορούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σίγουρα υπάρχουν και πιο «δραστικές» λύσεις, γνωστές στην αεροπορία και την στρατιωτική ηγεσία οι οποίες όμως πολιτικά δεν προκρίνονται.

  • Την ίδια στιγμή προβληματισμός υπάρχει στο Επιτελείο για την αντιμετώπιση της καθημερινής πλέον προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει με UAV’s τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας εντός του FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ενώ η τελευταία υπέρπτηση πάνω από την Κίναρο ουσιαστικά μαρτυρά την πρόθεση της «εισβολής» ολοένα και πιο δυτικά μέσα στο Αιγαίο.

Στις συσκέψεις που γίνονται αναζητούνται και εξετάζονται ουσιώδη αντίμετρα για την αναχαίτιση αυτής της νέας πραγματικότητας, καθώς η απογείωση μαχητικών αεροσκαφών, ουσιαστικά για τη «συνοδεία» και «αναφορά» των κινήσεων του Μη Επανδρωμένου «παραβάτη» είναι μια κίνηση που φέρνει έξοδα και καθημερινή φθορά στον αεροπορικό στόλο.

Μια φθορά την οποία πάντοτε επεδίωκαν οι γείτονες μας, όμως στα παρελθόντα έτη ιπτάμενοι και μαχητικά καλούνταν σε μια αναγνώριση, αναχαίτιση ή και αερομαχία με αντίστοιχο τουρκικό αεροσκάφος που έφτανε στην τελική εκδίωξη από τον Ελληνικό ουρανό, ακόμη κι αν αυτή κρατούσε αρκετά λεπτά της ώρας.

Η νέα πραγματικότητα όμως δεν συμπεριλαμβάνει αερομαχίες, αλλά εναέρια επιτήρηση για το πως κινείται και που κατευθύνεται το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, την ώρα μάλιστα που αυτό καταγράφει δεκάδες παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Μια επιτήρηση που μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ για την κατανάλωση καυσίμου και ώρες πτήσης την στιγμή που με ελάχιστο κόστος η Τουρκία κάνει αυτό που θέλει σε καθημερινή βάση στον ουρανό του Αρχιπελάγους, χρησιμοποιώντας ένα- δυο Μη Επανδρωμένα από τα εκατοντάδες που διαθέτει στις επτά Μοίρες Μη Επανδρωμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παράταση έως τα τέλη καλοκαιριού η ναυμαχία για τις κορβέτες: Aλλά στην λογική «κάντο όπως με τα Rafale»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: