Ο Γιώργος Χουλιαράκης ταυτόχρονα σύμβουλος σε Τσίπρα και Στουρνάρα: Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο

File PHOTΟ O Γιώργος Χουλιαράκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ο Γιώργος Χουλιαράκης και μετά την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 παρέμεινε ως μέλος του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, σε ρόλο συμβούλου.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελούσε μια φυσιολογική εξέλιξη για ένα πρώην υπουργός αναπληρωτή Οικονομικών, παρότι αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνα τα χρόνια δεν τον θεωρούσαν πλήρως ενσωματωμένο.

Όμως πλέον, εδώ και λίγες ημέρες είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Και όλοι θυμούνται το έντονο παρελθόν της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Στουρνάρα αλλά και την σκληρή αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, μια υπόθεση που δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Πάντως, είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Στουρνάρας επιχείρησε να προσλάβει τον κ. Χουλαιράκη. Η πρώτη πρόταση του είχε γίνει το 2015, με την σημείωση: «Τέτοια μυαλά χρειάζεται η Τράπεζα»

Αλλά ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τον κεντρικό τραπεζίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (ανάφερε το όνομα Δραγασάκης) τον χρειάζεται.

Πράγματι έγινε αρχικά υφυπουργός Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη (που του χρέωσε από τότε μέρος της μεταστροφής του Αλέξη Τσίπρα) και στη συνέχεια υπουργός αναπληρωτής υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μάλιστα, εκείνα τα… δύσκολα χρόνια ο κ. Στουρνάρας μόνο με δύο ανθρώπους επικοινωνούσε: Τους κυρίους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και η πρόταση του κ. Στουρνάρα όχι μόνο επαναδιατυπώθηκε αλλά και έγινε αποδεκτή. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας του ετοίμασε και γραφείο στον 2ο όροφο της Τραπέζης, πολύ κοντά στο δικό του γραφείο.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με ορισμένους ανοίγει ένα παράθυρο στοιχειώδους αποκατάστασης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τον κεντρικό τραπεζίτη. Ίσως για το λόγο αυτό δεν υπήρξε και καμία αντίδραση από την Κουμουνδούρου.

Υπάρχει βέβαια και κάποιος που δεν… ξεχνά. Ο κ. Βαρουφάκης σε σχετικές του δηλώσεις μιλά για «επίορκους», για «τροϊκανότερους της τρόικας» και για «συμπόρευση του μνημονιακού τόξου και στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Η επιστολή παραίτησης Λιβανού: «Κυνική» η τοποθέτηση Δούκα, εμφανώς ειρωνική η διάθεσή μου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: