Μνημόνια συνεργασίας Κύπρου – Εμιράτων υπογράφονται αύριο παρουσία Αναστασιάδη

File photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης . Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ.




Κύπρος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) αναμένεται να υπογράψουν μνημόνια για συνεργασία σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στη χώρα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα μεταβεί στο Παλάτι, στο Άμπου Ντάμπι,  όπου θα έχει συνάντηση στις 11πμ τοπική ώρα  (9πμ Κύπρου) με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nayhan.

Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνάντηση είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΑΕ, θέματα Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βρίσκεται από τη Δευτέρα το βράδυ στο Ντουμπάι, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ενέργειας, Άμυνας, Γεωργίας, Μεταφορών, τους Υφυπουργούς Τουρισμού, Ναυτιλίας, Έρευνας, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Κύπρου στην ΕΧΡΟ 2020, στο Ντουμπάι, οι Υπουργοί Ενέργειας, Μεταφορών, Άμυνας, Γεωργίας και ο Υφυπουργός Τουρισμού θα έχουν αύριο διμερείς επαφές.

Σήμερα, νωρίς το απόγευμα, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Τεχνολογίας, Omar Ahmed Suwaina al Suwaidi.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης Μαρίας Κονιώτου
ΗΑΕ/ΝΤΟΥΜΠΑΙ 

Με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι θα συναντηθεί ο Αναστασιάδης: Θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: