Η Ρωσία ετοιμάζεται για ασκήσεις πυρηνικών όπλων, υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χειροκροτεί στο Πεκίνο. EPA, ALEXEI DRUZHININ, KREMLIN POOL, SPUTNIK




Έτοιμη να πραγματοποιήσει μια μεγάλη άσκηση πυρηνικών όπλων αυτόν τον μήνα ως προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ να μην επέμβει εάν ο πρόεδρος Πούτιν (Putin) αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία εμφανίζουν τη Ρωσία αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού και πληροφοριών, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, (Demetri Sevastopulo).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού, Μίλι (Milley) και του διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών A. Haines, ο Putin σχεδιάζει να ξεκινήσει τις ασκήσεις στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία γενικά πραγματοποιεί τις ετήσιες πυρηνικές ασκήσεις της, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δοκιμή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από ξηρά, θάλασσα και αέρα, το φθινόπωρο, εντούτοις οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Putin αποφάσισε να τις πραγματοποιήσει νωρίτερα φέτος ως επίδειξη δύναμης σε περίπτωση που διατάξει τον στρατό του να εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία.

Κατά τις ΗΠΑ, ο βέλτιστος χρόνος για μια ρωσική εισβολή θα είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι η διεξαγωγή των ασκήσεων ταυτόχρονα με μια εισβολή θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ σχετικά με τη δύναμη των πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο, καθώς διαθέτει σχεδόν 4.500 πυρηνικές κεφαλές στο δυναμικό της.

ΠΗΓΗ: Financial Times, Demetri Sevastopulo – US believes Russia plans nuclear exercise to warn west over Ukraine

Μπάιντεν και Μακρόν συζήτησαν για την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: