Οι Ρώσοι κτύπησαν επί τούτου αποθήκη πετρελαίου στην Ουκρανία: Προειδοποίηση για οικολογική καταστροφή

Russian policemen detain a protestor during rally against entry of Russian troops into Ukraine in St. Petersburg, Russia, 26 February 2022. Russian troops launched a major military operation on Ukraine on 24 February, after weeks of intense diplomacy and the imposition of Western sanctions on Russia aimed at preventing an armed conflict in Ukraine. EPA, ANATOLY MALTSEV




Ένας πύραυλος έπληξε μια αποθήκη πετρελαίου στο Βασίλκοφ κοντά στο Κίεβο, ανέφερε το κυβερνητικό κανάλι Telegram της Ουκρανίας, νωρίς το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα.

Ένα βίντεο που παραχώρησε στο Fox News η βουλευτής της Ουκρανίας Άννα Πούρτοβα δείχνει μια μεγάλη φωτιά να καίει έξω από την πόλη.

«Μια πυραυλική επίθεση εξαπολύθηκε στην αποθήκη πετρελαίου στο Vasilkov κοντά στο Κίεβο. Οικολογική καταστροφή! Ευρώπη, ΗΠΑ, κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία!», δήλωσε η Purtova.

Συνιστάται στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα και να κλείσουν τα παράθυρά τους”.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την περιοχή Βασίλκιβ στην περιφέρεια του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η στρατιωτική εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Telegram o σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεραστσένκο, οι πύραυλοι έπληξαν το Βασίλκιβ και ξέσπασε φωτιά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Λίγα λεπτά πριν από τη 01:00, ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά στην περιοχή της γέφυρας Paton στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι αποθαρρύνονται από την ουκρανική αντίσταση, σύμφωνα με το Πεντάγωνο

Οι ρωσικές δυνάμεις αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο απ’ αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως είναι μια βιώσιμη και πολύ αποφασιστική ουκρανική αντίσταση, ενώ η Μόσχα εμπλέκει ολοένα και περισσότερα στρατεύματα στην εισβολή της, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε επίσης ότι φαίνεται πως οι ρώσοι διοικητές δεν είχαν προβλέψει να έχουν επάρκεια καυσίμων ούτε για στοιχειώδη επιμελητειακή υποστήριξη και τώρα προσπαθούν να προσαρμοστούν.

«Εκτιμάμε ότι πάνω από το 50% της δύναμης που ο (ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει συγκεντρώσει εναντίον της Ουκρανίας (…) εμπλέκεται πλέον» μέσα στη χώρα, διευκρίνισε αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Πιστεύω πως είναι ασφαλές να υποθέσετε πως μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες, αλλά δεν θα γίνω περισσότερο συγκεκριμένος».

«Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε σημάδια μιας βιώσιμης ουκρανικής αντίστασης», πρόσθεσε. «Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι αποθαρρύνονται όλο και περισσότερο καθώς χάνουν την ορμή τους τις τελευταίες 24 ώρες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα το απόγευμα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει περισσότερους από 250 πυραύλους εναντίον στόχων στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι ήταν πύραυλοι μικρού βεληνεκούς, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Αντίθετα με τους ρωσικούς ισχυρισμούς, οι πύραυλοι «αναμφίβολα» έπληξαν «πολιτικές υποδομές και κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε.

Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε πως περίπου 3.500 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί

Ένας σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου δεν προχωρεί και ότι περίπου 3.500 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί μέχρι στιγμής κατά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Χτυπάμε τον εχθρό γύρω από το Κίεβο. Ο εχθρός δεν κινείται τώρα», δήλωσε ο Ολέκσιι Αρεστόβιτς.

Πληροφορίες μέσω του Fox News
Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP το DPA και το Reuters
Ουάσινγκτον, United States – Κίεβο, Ουκρανία

Αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους δεν στείλουν αεροπλάνα και χερσαίες δυνάμεις η Ουκρανία θα χαθεί για τη Δύση: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: