Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες μεταξύ αυτών οι συνεχιζόμενες διεργασίες για τις προεδρικές, η ακρίβεια, το ΓεΣΥ με αφορμή την θυελλώδη συζήτηση τις προάλλες στη Βουλή, η ουκρανική κρίση και η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Από κόσκινο τα έσοδα όλων των γιατρών ΓεΣΥ» και γράφει ότι τα έσοδα θα ερευνηθούν από το Τμήμα Φορολογίας και ότι προκύπτουν κυρώσεις σε προσωπικούς γιατρούς. Αλλού αναφέρει ότι είναι δίκοπο μαχαίρι η αναγνώριση των αυτονομιστών στην Ουκρανία. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι διεξάγονται έρευνες για το θάνατο 81χρονης στο ΓΝ Λευκωσίας.

«Έχουμε νόμο για αποτέφρωση αλλά δεν έχουμε αποτεφρωτήρα» τιτλοφορεί το κύριό το θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως γραφεία κηδειών, με κόστος έως και 5.000 ευρώ, αγοράζουν υπηρεσίες από το εξωτερικό. Αλλού αναφέρει ότι ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ στήνουν τα Plan B για τις προεδρικές και ότι έγινε συνάντηση Νικόλα-Χριστοδουλίδη. Αλλού ο «Π» αναφέρει πως γίνεται επανεξέταση αιτήσεων για το Εστία.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Άναψε η δράση στα παρασκήνια» γράφει ότι γίνονται έντονες διεργασίες και κινήσεις τακτικής στο παρασκήνιο και ότι έγινε η πρώτη συνάντηση Νικόλα-Χριστοδουλίδη ενόψει προεδρικών. Αλλού αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε άφεση αμαρτιών σε ανεμβολίαστους ιερείς και ήρε την τρίμηνη αργία. Σε άλλο θέμα προβάλλει την ακρίβεια και τις αυξημένες τιμές προϊόντων.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Από σπιτονοικοκύρης στο λιμάνι το κράτος έγινε ενοικιαστής!» και γράφει ότι πληρώνουμε τέλη στους διαχειριστές και για πλοία προσκεκλημένα της ΚΔ. Σε άλλο θέμα προβάλλει το θέμα του ΓεΣΥ και αναφέρεται σε ‘πισώπλατες μαχαιριές’ της κυβέρνησης.  Η «Χ» αλλού γράφει για την ακρίβεια και τις αναφορές της κυβέρνησης ότι δεν υφίσταται.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τραβήχτηκαν μαχαίρια για το ΓεΣΥ καθώς o καυγάς μαίνεται» και προβάλλει τη συζήτηση στη Βουλή και τα όσα ακολούθησαν με δηλώσεις και αντιδηλώσεις από τους εμπλεκόμενους.  Αλλού προβάλλει την παρέμβαση του ΠτΔ στην Σύνοδο ΕΕ-Αφρικής για τη μετανάστευση. Επίσης αναφορά γίνεται στην καταιγίδα Γιούνις που σαρώνει την Ευρώπη.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου 
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: