Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα θέματα του κυπριακού Τύπου με αφιερώματα και αναλύσεις.

Άλλα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Κυριακής αναφέρονται στη στάση της Κύπρου στις συζητήσεις για αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT, στη διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ για την ακρίβεια, τις συναντήσεις των κομμάτων και τα σενάρια για τους υποψηφίους, αλλά και στο Κυπριακό και την πανδημία.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η φρίκη του πολέμου. Νεκροί, τραυματίες και καραβάνια προσφύγων» γράφει ότι συνεχίζεται για τέταρτη μέρα το ανελέητο σφυροκόπημα του Κιέβου.

Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην εφημερίδα ο οποίος εκφράζει προβληματισμό για το κλίμα αστάθειας που θα επικρατήσει στην Ευρώπη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «καμπανάκι» από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή ο οποίος αναφέρει ότι έχουμε επάρκεια σιτηρών μόνο για 45 μέρες ακόμα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο», γράφει ότι πλησιάζει ο κύριος όγκος του ρωσικού στρατού.

Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου στην εφημερίδα ο οποίος λέει ότι «δεν θα μείνει εκτός νυμφώνος η ΕΔΕΚ». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πανδημία και στο φορτίο των μαθητών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βρήκε αντίσταση ο Πούτιν», γράφει ότι πολεμούν με αυτοθυσία για τη χώρα τους οι Ουκρανοί.

Αλλού προβάλλει δημοσκόπηση για τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης και γράφει ότι σαρώνει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου για τις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο plan B της Δεξιάς για της Προεδρικές.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προκλητικά αδιάφορη η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας», γράφει ότι οι πολίτες νιώθουν πολύ καλά στην τσέπη τους την ακρίβεια και απαιτούν τη λήψη μέτρων.

Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού στην εφημερίδα ο οποίος αναφέρει ότι με τα ΜΟΕ δεν επανεκκινεί καμιά διαπραγμάτευση. Αλλού αναφέρεται σε επίσημες διαβουλεύσεις των κομμάτων την αντιπολίτευσης για τις Προεδρικές.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν αντιταχθήκαμε στις κυρώσεις για την Ρωσία», γράφει ότι μετά από αναφορές ότι η Κύπρος μπλόκαρε τις κυρώσεις ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν ηγέρθηκαν ενστάσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την Ουκρανία για τρίτη μέρα και ότι η Ρωσία θα είναι «αμείλικτη». Αλλού αναφέρεται στον αντίκτυπο της εισβολής στην Ουκρανία στην Κύπρο.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κραχ στην ευρωπαϊκή ασφάλεια», γράφει ότι η «Κ» ανοίγει τον φάκελο των προεκτάσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλού αναφέρει ότι είναι ισχυρές οι άμυνες των τραπεζών και έχουν μικρή έκθεση σε ρωσικές καταθέσεις.

Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Α. Δημητριάδη στην «Κ» ο οποίος εξηγεί για ποιο λόγο κατέρχεται υποψήφιος το 23’.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ανισορροπία του τρόμου», αναφέρεται σε μια Ευρώπη στις φλόγες, στη νέα Ρωσία του Πούτιν και στον νέο τύπο ψυχρού πολέμου.

Αλλού αναφέρεται στο θέμα της ενέργειας γράφοντας για σταύρωση του Nord Stream 2 και νεκρανάσταση του EastMed. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Κυπριακό και σε παιχνίδια προπαγάνδας από το ψευδοκράτος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ουκρανικό και γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου στο επίκεντρο των επαφών Αναστασιάδη την ερχόμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: