Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τις προεδρικές, η κρίση στην Ουκρανία, η ενδεχόμενη εμπλοκή της Κύπρου μέσω βάσεων και οι προσπάθειες για εκεχειρία, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η προεδρολογία απειλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση» δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στην εφημερίδα, ο οποίος εκφράζει φόβους για την εξέλιξη της συζήτησης στην Ολομέλεια των νομοσχεδίων για την ΤΑ.

Αλλού γράφει ότι στα άκρα βρίσκεται το επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων στην Ουκρανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, γενναιόδωρη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τελευταίο παράθυρο για εκτόνωση» γράφει στο κύριο του θέμα ότι κάποιες ελπίδες δημιουργεί η συμφωνία Πούτιν – Μακρόν για εκεχειρία στο Ουκρανικό, αναφέροντας παράλληλα ότι τα σύννεφα του πολέμου δεν έχουν διαλυθεί πάνω από την περιοχή.

Αλλού αναφέρεται σε φοροδιαφυγή και στις κηδείες αναφέροντας ότι έδωσαν στοιχεία οι νόμιμοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί για τον πληθωρισμό ότι δεν είναι πρόσκαιρο φαινόμενο, χαρακτηρίζοντάς τον “αόρατο ληστή”.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Με συγκλονίζει αυτό που βλέπω, γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής είδε από πρώτο χέρι το πρόβλημα του μεταναστευτικού στην Πράσινη Γραμμή και ότι σήμερα υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε πολλά μέτωπα αναλαμβάνονται ύστατες προσπάθειες κατά το τελευταίο 24ωρο για να διατηρηθεί ανοικτό το παράθυρο της ειρήνης στο Ουκρανικό. Αλλού γράφει ότι επιδόματα ύψους €5 εκατ. θα δοθούν σε φοιτητές, αναφέροντας ότι τα κριτήρια θα είναι ίδια με πέρσι και θα λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά στοιχεία των αιτητών.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κύπρος δεν είναι ούτε ορμητήριο του ΝΑΤΟ ούτε των Βρετανών», αναφέρεται σε εκδήλωση του ΠΣΕ για μη εμπλοκή της Κύπρου στην ουκρανική κρίση μέσω βάσεων.

Αλλού γράφει ότι παραβίαση συμφωνιών και προβοκάτσια εντείνουν την ένταση στην Ουκρανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εμπλοκή της Κύπρου με εταιρείες κέλυφος που δημιουργήθηκαν με έδρα τη χώρα μας εντοπίζεται στα “SuisseSecrets”.

Mε πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τα 39 σημεία δειγματοληψίας, στην Κύπρο, για rapid test τη Δευτέρα: Όλες οι προϋποθέσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: