H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Οι προεδρικές εκλογές του 2023, το πολιτικό συνέδριο του ΔΗΚΟ, οι συναντήσεις ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ αυτή την εβδομάδα για συνεργασία στις προεδρικές και το θέμα των κατεχόμενων περιουσιών στο ΕΔΑΔ, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κρίσιμη η 15η Φεβρουαρίου για τις κατεχόμενες περιουσίες» γράφει ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία είχε δοθεί παράταση από το ΕΔΑΔ, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να τοποθετηθεί στο αίτημα ΕΒΚΑΦ για να καταστεί ενδιαφερόμενο μέρος σε προσφυγή για περιουσία στα Βαρώσια.

Αλλού αναφέρεται στο δυστύχημα στη Λακατάμια που είχε ως αποτέλεσμα 18χρονος οδηγός να κτυπήσει τέσσερις 16χρονες, με σοβαρά τραυματισμένες τις δύο, στη μια εκ των οποίων διενεργήθηκε ακρωτηριασμός του αριστερού ποδιού.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ότι η Λευκωσίας οδεύει προς μια κατεύθυνση που την καθιστά πιο φιλική, πιο προσβάσιμη και πιο ασφαλή για τους πολίτες.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Το ΔΗΚΟ προτάσσει Νικόλα και κλείνει το μάτι στο ΑΚΕΛ» γράφει ότι το πολιτικό συνέδριο του ΔΗΚΟ ολοκληρώθηκε με την έγκριση της πολιτικής διακήρυξης, μέσω της οποίας καθορίζεται το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί το κόμμα ενόψει των προεδρικών του 2023.

Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, ο οποίος λέει ότι στόχος του είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών Αναστασιάδη καθώς και η εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου στην προεδρία.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η στροφή της ΕΚΤ ξεκίνησε ήδη να προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στις αγορές των ομολόγων, οι οποίες είχαν στηριχθεί από τα προγράμματα που εφάρμοζε η Κεντρική Τράπεζα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Βάζουν τον Νικόλα στη λίστα» γράφει ότι το όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ως υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές του 2023 μπαίνει και επίσημα στη συζήτηση για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το συμπέρασμα από το χθεσινό συνέδριο του κόμματος, είναι ότι η βάση του ΔΗΚΟ απαιτεί, όπως οι διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να έχουν ως αφετηρία ότι στο τραπέζι θα είναι και το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Α

λλού γράφει ότι σπουδαία ροή στα φράγματα επέφερε η πολυομβρία των περασμένων εβδομάδων, με αποτέλεσμα να έχουν υπερχειλίσει τέσσερα φράγματα της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διαδικτυακά θα γίνονται οι αιτήσεις για επίδομα ασθένειας με στόχο να τερματιστεί η ταλαιπωρία των πολιτών και οι καθυστερήσεις, αρχίζοντας από σήμερα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Σε διαβουλεύσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης με στόχο την αλλαγή» γράφει ότι αυτή την βδομάδα ξεκινούν οι συναντήσεις ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για το πλαίσιο συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ προσέρχονται σε συναντήσεις με συγκλίσεις για ένα κράτος δικαίου, για να ανακοπεί η πορεία προς τον όλεθρο. Προστίθεται ότι η ΕΔΕΚ επιζητεί ρόλο στην αλλαγή διεκδικώντας ισότιμη εμπλοκή στις συζητήσεις για καταγραφή συγκλίσεων και καθορισμό υποψηφίου.

Αλλού γράφει ότι στο περιθώριο αφέθηκε την τελευταία δεκαετία η Διπλωματική Υπηρεσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέρα από τα 90 τόσα μνημεία που έχουν ήδη συντηρηθεί και παραδοθεί με την βοήθεια της Τ.Ε. Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπάρχουν πολλά ακόμα μνημεία που αναμένουν να συντηρηθούν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διεμήνυσε: Το ΔΗΚΟ θα παλέψει και θα κερδίσει τις Προεδρικές Εκλογές του 2023

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: