Έπεσε διχόνοια κι άνοιξαν στόματα: “Δείχνουν” 21χρονο Έλληνα ως δολοφόνο του Άλκη [videos]

File photo: Αστυνομικοί οδηγούν συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ «φωτογραφίζουν» έναν 21χρονο Έλληνα, που είναι εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Χαριλάου.

  • Σήμερα το πρωί οι  οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της 7ης τακτικής  ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ενώ η προσαγωγή τους προκάλεσε εντονότατες αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς από το συγκεντρωμένο πλήθος στο δικαστικό μέγαρο της συμπρωτεύουσας. Έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του 23χρονου αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του στη δολοφονία, παρότι δέχεται πως βρισκόταν στο σημείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον επεισόδια κατά την μεταγωγή των συλληφθέντων.

Πολίτες που τους περίμεναν, ωστόσο, όταν τους είδαν να βγαίνουν από το βανάκι της ασφάλειας, άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνοι, ντροπή σας», και άλλα συνθήματα ενώ, κάποιοι, πέταξαν πάνω τους αντικείμενα.

  • Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός ο οποίος διέφυγε στην πατρίδα του. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία ώστε να γίνει η ταυτοποίηση. Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του. Για τον 23χρονο υποστηρίζουν ότι δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές έπεσε «διχόνοια» στην ομάδα των συλληφθέντων και άνοιξαν στόματα προκειμένου να ελαφρύνουν και τη θέση τους.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

Στην ανακρίτρια οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη: Σκόπιμα και δολοφονικά τα χτυπήματα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: