Στην ανακρίτρια οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη: Σκόπιμα και δολοφονικά τα χτυπήματα…

FILE PHOTO: Ένας εκ των κατηγορουμένους και ο πρώτος συλληφθείς, ο για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Αλκη oδηγείται στον εισαγγελέα . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Τη ίδια ώρα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος για τη δολοφονία του Άλκη

«Η έρευνα για την δολοφονία του ‘Αλκη θα φτάσει μέχρι το τέλος και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη… Πρωτοβουλίες για να μπει τέλος στην παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή νέες συλλήψεις για την δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη στου Χαριλάου, από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. ‘Αμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Καπραβέλος: Σκόπιμα και δολοφονικά τα χτυπήματα στον Άλκη 

Στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου αναφέρθηκε ο διευθυντής ΕΣΥ Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος, ο άνθρωπος που είδε τον Άλκη όταν μεταφέρθηκε χτυπημένος από το μαχαίρι των δολοφόνων του, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΡΤ – Σαββατοκύριακο και μίλησε με αποτροπιασμό για όσα συμβαίνουν με την οπαδική βία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πέρα από την τραγωδία της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε στο νοσοκομείο, είχαμε και αυτό το τραγικό γεγονός, με τρία παιδιά που μας τα έφεραν με πολλαπλά χτυπήματα που στα ιατρικά χρονικά δεν μπορούν να περιγραφούν.

»Του Άλκη ήταν πολλαπλά θανατηφόρα χτυπήματα, δυστυχώς μας τον έφεραν νεκρό.

»H ιατροδικαστική εξέταση που ζητήσαμε ήταν καταπέλτης, δεν είναι ένα ιατρικό συμβάν ένα ιατρικό γεγονός, στον Άλκη δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, στο άλλο παιδί που χρειάστηκε άμεση χειρουργική επέμβαση γιατί είχε ένα βαθύ θλαστικό τραύμα, παραλίγο να είχε και αυτό ανάλογη κατάληξη.

Ποιος όπλισε αυτό το χέρι ποιος το προστάτεψε, δεν μπορούν αυτά τα γεγονότα να καταγραφούν σαν συμβάντα στην εφημερία ενός νοσοκομείου δεν συνάδουν με μία ανθρώπινη κοινωνία, ήταν σκόπιμα θανατηφόρα χτυπήματα, δεν θεωρώ ότι αυτό λέγεται οπαδική βία είναι μία εγκληματική, δολοφονική, σκόπιμη ενέργεια, τέτοια μανία και τέτοια περιγραφή των τραυμάτων δεν έχουμε ξαναδεί σε ένα νοσοκομείο που έχουν έρθει περιστατικά με τροχαία και άλλα πολλά.

»Είναι αδύνατον τρεις τραυματίες να χτυπήθηκαν από μόνο ένα άτομο, οι δύο που μας μίλησαν, οι τραυματίες ανέφεραν ότι δέχτηκαν άνανδρη επίθεση από πολλά άτομα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: