Ουκρανική βόμβα στο ποδόσφαιρο; Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Ρώσος μεγιστάνας Αμπράμοβιτς [βίντεο]

File Photo: Ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι. EPA, ANTHONY ANEX




Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ανακοίνωσε ότι παραδίδει τον έλεγχο του συλλόγου στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Τσέλσι.

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης ιδιοκτησίας μου στην Chelsea FC, πάντα έβλεπα τον ρόλο μου ως θεματοφύλακα του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίσει ότι είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε σήμερα, καθώς και να χτίζουμε για το μέλλον, παίζοντας επίσης θετικό ρόλο στις κοινότητές μας», είπε σε δήλωσή του.

“Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό δίνω σήμερα στους διαχειριστές του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Chelsea τη διαχείριση και τη φροντίδα της Chelsea FC.

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων».

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος ολιγάρχης είχε προβλήματα με τις Βρετανικές αρχές καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες διαφθοράς και στενής σχέσης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ  ετίθετο έντονα το ερώτημα κατά πόσον μπορεί να είναι ιδιοκτήτης αθλητικού συλλόγου.

Τα προβλήματα προφανώς αυξήθηκαν για τον Αμπράμοβιτς μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να επιβάλει κι αυτός ισχυρές κυρώσεις σε θεσμούς και ιδιώτες. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε αναφερθεί οτιδήποτε για τον ίδιο τον Αμπράμοβιτς.

Ήδη απ’ όταν ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις από τον Τζόνσον, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο, ουσιαστικά, για «εξοστρακισμό» του Αμπράμοβιτς, που μεθόδευαν οι βρετανικές Αρχές, καθώς θεωρείται ένας από τους «βασικούς παράγοντες» του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πληροφορίες ήθελαν ως απίθανο σενάριο να του επιτραπεί στο εξής να ζει στη Βρετανία, τη στιγμή, ωστόσο, που αξιωματούχοι της χώρας είχαν λάβει οδηγίες, για να καταστήσουν αδύνατη την μόνιμη εγκατάσταση του Ρώσου μεγιστάνα στη χώρα τους.

 

 

Με πληροφορίες από BBC, AFP

Ο Νόρι σταμάτησε τον Τσιτσιπά, ο Ναδάλ ξανανίκησε τον Μεντβέντεφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: