Ζημίες πρώτου τριμήνου $327 εκατ. για τη μιντιακή εταιρεία του Τραμπ, με τζίρο μόλις $770.000: Πολλά χαμένα δισ. και στη Wall Street – Κατηγορεί τους κερδοσκόπους

File Photo epa11356865 Former US president Donald Trump (2-R) talks to the media as his attorney Todd Blanche (R) listens after attending his criminal trial at New York State Supreme Court in New York, New York, USA, 20 May 2024. EPA/Mark Peterson / POOL




Zημία 300 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024 κατέγραψε η εταιρεία Trump Media and Technology Group (TMTG), η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Wall Street στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα που κατέγραψε .

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη δίκη του για 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σχετικά με πληρωμές που έγιναν στη σταρ ταινιών ανηλίκων Στόρμι Ντάνιελς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, η εταιρεία του πρώην προέδρου (2017-2021) υπέστη ζημία 327,6 εκατ. δολαρίων από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, ενώ η ζημία της είχε φθάσει τα 210,3 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, όπως διευκρινίζει δελτίο Τύπου.

Αυτούς τους τρεις μήνες ο τζίρος της TMTG, κυριότερος πόρος της οποίας είναι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, είχε τζίρο μόλις 770.500 δολαρίων.

Για να εισαχθεί ευκολότερα στη Γουόλ Στριτ, η TMTG συγχωνεύθηκε με την Digital World Acquisition Corp (DWAC).

Η συγχώνευση κόστισε πάνω από 6 εκατ. δολάρια στην εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, τετραπλασιάζοντας τη λειτουργική ζημία σε σύγκριση σε το 1ο τρίμηνο του 2023 στα 12,1 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας, οι μετοχές της TMTG διακρατούνται «από 621.000 και πλέον μετόχους, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι ιδιώτες επενδυτές», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Η τιμή της μετοχής της κατέρρευσε, έπεσε κατά 70% και πλέον μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, προτού ανακάμψει από τα μέσα Απριλίου. Η πτώση της μείωσε κατά δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στα χέρια του το 57,3% των μετοχών της TMTG.

Ο γενικός διευθυντής της Ντέβιν Νούνες, πρώην κοινοβουλευτικός των Ρεπουμπλικάνων, κατηγόρησε κερδοσκόπους ότι χειραγώγησαν την αγορά για να πέσει η τιμή της μετοχής με παράνομο μηχανισμό.

Μολαταύτα, χθες διαβεβαίωσε πως η εταιρεία είναι «επαρκώς κεφαλαιοποιημένη» και θα επιδιώξει να αναπτύξει την πλατφόρμα Truth Social μεταξύ άλλων με «συγχωνεύσεις και εξαγορές», εκφράζοντας ιδιαίτερο «ενθουσιασμό» για τις δραστηριότητες streaming τηλεοπτικού περιεχομένου.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Η βοηθός του δημάρχου της Νέας Υόρκης συνεργάζεται με πράκτορες του FBI: Δίνει πληροφορίες για τις σχέσεις του Έρικ Άνταμς με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: