Η Τσέλσι πρέπει να (ξε)πουλήσει το καλοκαίρι για να αποφύγει παραβίαση οικονομικού Fair Play

FILE PHOTO: Η Τσέλσι αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις μεταγραφές κατά τη χειμερινή περίοδο. EPA, Vince Mignott EDITORIAL USE ONLY




Οι αντίπαλοι της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ πιστεύουν ότι ο σύλλογος του Λονδίνου πρέπει να ολοκληρώσει μεγάλες πωλήσεις έως τις 30 Ιουνίου, αν θέλει να αποφύγει τον κίνδυνο παραβίασης των κανόνων του οικονομικού Fair Play.

Οι εικασίες που κυκλοφορούν στην αγγλική Λίγκα είναι ότι ο σύλλογος θα χρειαστεί να συγκεντρώσει περίπου 100 εκατομμύρια λίρες ως το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Πηγές της εταιρείας αρνούνται αυτό το νούμερο και υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε πρόωρη πώληση θα γινόταν με γνώμονα τις νέες μεταγραφές και όχι την ανάγκη πώλησης για την τήρηση των παραμέτρων.

Ανεξάρτητα από τους λόγους, πάντως, η Τσέλσι ετοιμάζεται για άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο αποχωρήσεων. Οι «Μπλε» απέδειξαν πέρυσι ότι μπορούσαν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα, συγκεντρώνοντας πάνω από 130 εκατομμύρια λίρες πριν από τις 30 Ιουνίου, αν και φέτος η κατάσταση περιπλέκεται από το ΕURO της Γερμανίας (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου).

  • Από τότε που ανέλαβαν τον σύλλογο από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες για αγορά ποδοσφαιριστών, αλλά έχουν κερδίσει επίσης σχεδόν 400 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις.

Η Τσέλσι δεν έχει σχολιάσει την οικονομική της κατάσταση, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι οι φήμες για την ανάγκη συγκέντρωσης 100 εκατομμυρίων λιρών έως τις 30 Ιουνίου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Μεταξύ των παικτών που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν είναι ο Λιούις Χολ (στη Νιούκαστλ), ο Ρομέλου Λουκάκου (δανεικός στη Ρόμα) και ο Ίαν Μάατσεν (δανεικός στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, με δικαίωμα αγοράς).

Η πώληση του Λουκάκου και του Μάατσεν σε τιμή κοντά στις ρήτρες αποδέσμευσης (37 και 35 εκατομμύρια λίρες) θα εξασφάλιζε στην Τσέλσι 100 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τα 28 εκατομμύρια του Χολ.

Οι υπογραφές-ρεκόρ στη μεταγραφική αγορά, που δεν αντισταθμίστηκαν πλήρως από τις πωλήσεις, άφησαν την Τσέλσι με έλλειμμα άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών το τελευταίο οικονομικό έτος, που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Οι αγγλικοί σύλλογοι επιτρέπεται να αναφέρουν απώλειες έως και 105 εκατομμυρίων λιρών σε περίοδο τριών ετών για να παραμείνουν εντός των κανόνων του Οικονομικού Fair Play της Λίγκας τους.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Από το -13 στο επόμενο βήμα για το Ευρωμπάσκετ με απίθανο Τολιόπουλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: