Πότε λέει αλήθεια ο Τζόκοβιτς; Παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα, τα ρίχνει στο ατζέντη του, αλλά τον εκθέτει νέο δημοσίευμα του Spiegel

O Novak Djokovic προπονούμενος στη Αυστραλία ενόψει του OPEN. ΕPΑ/KELLY DEFINA / POOL AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχτηκε σήμερα, επιτέλους, ότι παραβίασε τους κανόνες απομόνωσης αφότου βρέθηκε θετικός στον Covid-19 τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως «λανθασμένη κρίση».

Με ανάρτησή του στο Instagram, ο Σέρβος τενίστας παραδέχτηκε ότι πράγματι συνάντησε έναν δημοσιογράφο για μια συνέντευξη δύο ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός στις 16 Δεκεμβρίου.

«Δέχομαι ότι έπρεπε να το ξαναπρογραμματίσω», έγραψε.

Στην ανάρτηση, κατηγόρησε πάντως τον ατζέντη του ότι έκανε λάθος στο ταξιδιωτικό έντυπο που χρησιμοποίησε για να μπει στην Αυστραλία.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

«Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να κάνω τη συνέντευξη της L’Equipe καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο», έγραψε ο Τζόκοβιτς στην ανάρτηση στο Instagram. «Πήρα μέτρα αποστασιοποίησης και φορούσα μάσκα εκτός από τις περιπτώσεις που τραβούσαν φωτογραφίες».

Υποστήριξε επίσης ότι δημοσιεύματα για άλλες δημόσιες εμφανίσεις του μετά το θετικό του τεστ στις 16 Δεκεμβρίου συνιστούν «παραπληροφόρηση».

Ο Τζόκοβιτς παραδέχτηκε επίσης ότι έκανε ψευδή δήλωση στο ταξιδιωτικό του έντυπο πριν από την είσοδό του στην Αυστραλία. Συγκεριμένα υποστήριξε ότι ο ατζέντης του έκανε λάθος όταν συμπλήρωσε το τμήμα της φόρμας που κάλυπτε το πρόσφατο ταξιδιωτικό του ιστορικό. Το επίμαχο σημείο ανέφερε ότι δεν είχε ταξιδέψει τις 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκής παραπληροφόρηση όσον αφορά τις δραστηριότητες μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό PCR τεστ για τον COVID 19. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία και να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να τονίζω πως προσπάθησε πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτέλεσμα μου.

Έδωσα το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 16 Δεκεμβρίου ήταν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση.

Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, αυτή είχε κατατεθεί από τους συνοδούς μου για χάρη μου, όπως είπα και στους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου – και ο ατζέντης μου ζητάει συγγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και σίγουρα δεν έγινε με πρόθεση.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα, η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία.

Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτώρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο.»

Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι ο 34χρονος είχε ταξιδέψει στη Σερβία και στη συνέχεια στην Ισπανία πριν από το ταξίδι στην Αυστραλία.

«Ο ατζέντης μου ζητά ειλικρινά συγγνώμη για το λάθος του να συμπληρώσει λανθασμένα το συγκεκριμένο πλαίσιο στο έντυπο», έγραψε. «Αυτό ήταν ανθρώπινο λάθος και σίγουρα όχι εσκεμμένο».

«Η ομάδα μου παρείχε πρόσθετες πληροφορίες στην αυστραλιανή κυβέρνηση για να διευκρινίσει αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Τον εκθέτει εκ νέου δημοσίευμα του SPIEGEL

Τα πάνω-κάτω φέρνει ωστόσο νέο δημοσίευμα του Spiegel. Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, το PCR τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Τζόκοβιτς και ήταν θετικό έγινε στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16 όπως ισχυρίζεται ο τενίστας.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κωδικός QR του τεστ «μαρτυρά» και την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Στην ουσία της υπόθεσης, αν όντως ο Σέρβος τενίστας διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 26 Δεκεμβρίου και όχι στις 16 όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, τότε όχι μόνο δήλωσε ψευδή στοιχεία για την καραντίνα αλλά δε θα έπρεπε ποτέ να ταξιδέψει για την Αυστραλία αφού «έσπασε» την 14ήμερη καραντίνα που θα ήταν σε ισχύ από 26 Δεκεμβρίου και η οποία θα έπρεπε να είναι σε ισχύ στις 6 Ιανουαρίου όταν αφίχθη στην Μελβούρνη.

Εφόσον το ρεπορτάζ του SPIEGEL επιβεβαιωθεί τότε ο δρόμος της απέλασης αλλά και των ποινικών κυρώσωεν ανοίγει διάπλατα.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ο Ολυμπιακός έπαθε “black out” στην 3η περίοδο κι έχασε από τη Φενέρμπαχτσε με 94-80

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: