Ο Λευκός Οίκος επαινεί τους Κούρδους και Σύριους αντάρτες που νίκησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)

A US armed truck takes up position during a mop-up operations with Syria Democratic Forces (SDF) in Hasaka, northeastern Syria, 29 January 2022. EPA, STRINGER




“Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαινούν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες, μαζί με τις δυνάμεις του Συνασπισμού, ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις για να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο της φυλακής Χασάκα στη Συρία” (ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ).

Τα παραπάνω αναφέρει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν για τη μεγάλη νίκη των συμμάχων των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ως γνωστό, η βασική ομάδα των SDF αποτελείται από τους άνδρες και τις γυναίκες των YPG, του κουρδικού αντάρτικου της Βόρειας Συρίας. Σημειώνεται επίσης η στενή σχέση της Τουρκίας με τρομοκράτες που δρουν στη Συρία.

Ο κ. Σάλιβαν αναφέρει:

“Χάρη στη γενναιότητα και την αποφασιστικότητα των SDF, πολλοί από τους οποίους πλήρωσαν με τις ζωές τους, το ISIS απέτυχε στις προσπάθειές του να πραγματοποιήσει μια μεγάλη έξοδο από τη (συγκεκριμένη) φυλακή για να ανασυγκροτήσει τις τάξεις του.

Η βαρβαρότητα των ενεργειών του ISIS κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης επιβεβαιώνει γιατί αυτή η ομάδα πρέπει να στερηθεί την ικανότητα να αναγεννηθεί και γιατί τα έθνη πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες κρατούμενους του ISIS που βρίσκονται σε ανεπαρκείς εγκαταστάσεις φυλάκισης.

Ο ISIS παραμένει μια παγκόσμια απειλή που απαιτεί παγκόσμια λύση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στη συνεργασία με τους εταίρους μας στο Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία, και τον Συνασπισμό για να ηττηθεί ο ISIS, για να αντιμετωπίσουμε την απειλή του ISIS για τις πατρίδες μας”.

373 νεκροί στην Συρία, από επίθεση στη φυλακή Γκουαϊράν και τις μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: