Μηνύσεις και αγωγές κατά της Αττικής Οδού ετοιμάζουν πολίτες διεκδικώντας αποζημιώσεις για την τεράστια ταλαιπωρία

Οχήματα κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην Αττική Οδό προκειμένου να απεγκλωβιστούν, ύστερα από ώρες ακινητητοποίησής τους από την σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2002. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Αγωγές κατά της παραχωρησιούχου εταιρίας της Αττικής Οδού ετοιμάζουν πολίτες που υπέστησαν ταλαιπωρία κατά τον εγκλωβισμό τους στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροροφορίες  που επικαλείται ο ιστότοπος dikastiko.gr, πολλοί εγκλωβισμένοι οδηγοί και συνεπιβάτες στην Αττική Οδό αποφάσισαν να προσφύγουν στην ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημίωση από την εταιρεία για την ταλαιπωρία.

Όπως ανέφερε στο dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, στα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν.

Η ίδια τονίζει ότι ο κίνδυνος στον οποίο υποβλήθηκαν ήταν τεράστιος λόγω του ψύχους, της μεγάλης χιονόπτωσης που κάλυψε τα αυτοκίνητα τους ενώ πολλοί δεν είχαν ούτε καν βενζίνη για να ζεσταθούν και ταυτόχρονα πεινούσαν.

Photo Hellas Journal

Στα παραπάνω, σύμφωνα με τα επιχειρήματα της δικηγόρου, πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η μη ύπαρξη διαφυγής, τους έχει προκαλέσει μεγάλη ψυχική καταπόνηση.

Η ευθύνη της εταιρείας για αποζημίωση συνίσταται στο γεγονός ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα  ως όφειλε για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να φέρει ευθύνη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, σύμφωνα πάντα με τη δικηγόρο.

Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε, υφίστανται ποινικές ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο και τη διατάραξη των συγκοινωνιών και οι εγκλωβισμένοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ποινικά και αστικά για τη δικαίωση τους.

Σημειώνεται ότι ήδη με παρέμβαση του πρωθυπουργού, οι οδηγοί που υπέστησαν ταλαιπωρία πρόκειται με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρίας να αποζημιωθούν με 2.000 ευρώ ανά όχημα.

Αιχμές και ευθύνες για τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου άφησε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Σττυλιανίδης.

Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί από την Αττική οδό είχαν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα και απέμεναν άλλα 1.200, τα περισσότερα από τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από τους οδηγούς

Nωρίτερα, η Αττική Οδός, με ανακοίνωσή της γνωστοποιούσε τους τρόπους με τους οποίους οι οδηγοί μπορούν να παραλάβουν τα οχήματα που είχαν εγκαταλείψει: κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

1.    Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

2.    Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

3.    Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).

4.    Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

1.    Στο τμήμα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

2.    Στο τμήμα από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

3.    Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

Μίνι λεωφορεία στο δαχτυλίδι Κηφισίας για οδηγούς εγκλωβισμένων ΙΧ στην Αττική Οδό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: