Κολοσσός με τα όλα του: Η Apple πρώτη εταιρία με χρηματιστηριακή αποτίμηση $3 τρισ.

File photo: Κατάστημα της Apple στην Σαγκάη. EPA/ALEX PLAVEVSKI




Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που πέτυχε χρηματιστηριακή αποτίμηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά περίπου 5.800% από τότε που ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone το 2007.

Ωστόσο, η αξία της υποχώρησε λίγο από αυτό το ορόσημο, για να κλείσει στη χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη στα 2,99 τρις ​​δολάρια.

Η Apple ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές της πανδημίας, καθώς τα lockdown λόγω κορωναϊού αυξήθηκαν οι δαπάνες για gadget.

«Η αύξηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι άλλη μια ιστορική στιγμή για την Apple, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αποδεικνύει ότι όσοι την αμφισβητούν κάνουν λάθος», δήλωσε ο Νταν Άιβς, αναλυτής της Wedbush.

Χρειάστηκαν μόλις 16 μήνες για να αυξηθεί η αποτίμηση της Apple στο χρηματιστήριο από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο είδαν τη ζήτηση να εκτινάσσεται καθώς οι άνθρωποι εξαρτώνται περισσότερο από smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές κατά τη διάρκεια των lockdown.

Η εταιρεία έγινε η πρώτη εταιρεία που έφτασε σε χρηματιστηριακή αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων τον Αύγουστο του 2018.

Το iPhone αντιπροσωπεύει συνήθως περίπου τις μισές πωλήσεις της εταιρείας, ενώ ακολουθούν τα tablet iPad και τους υπολογιστές Mac.

Όλο και πιο σημαντικά μέρη της επιχείρησης είναι το λογισμικό, που πωλείται μέσω του καταστήματος της Apple, ο αποθηκευτικός χώρος μέσω του iCloud και υπηρεσίες όπως οι συνδρομητικές πλατφόρμες μουσικής, τηλεόρασης και γυμναστικής.

«Το κλειδί για την επαναξιολόγηση της Apple παραμένει η δραστηριότητα Υπηρεσιών της που πιστεύουμε ότι αξίζει 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο κ. Ives.

Η Apple με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια ιδρύθηκε το 1976 από τον Steve Jobs και τους επιχειρηματικούς εταίρους του Steve Wozniak και Ronald Wayne.

Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο το 1980 με χρηματιστηριακή αποτίμηση 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο πρώτος αυθεντικός υπολογιστής της Apple που κατασκευάστηκε από τον κ. Wozniak και τον  Jobs έφτασε τα 400.000 δολάρια σε δημοπρασία στις ΗΠΑ.

Πηγή: BBC

Το τέλος του σκότους: Τηλεσκόπιο $10 δισ. της NASA ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, ανοίγει το βαθύ, υπέρυθρο Σύμπαν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: