Οι Αυστραλοί θέλουν απέλαση του Τζόκοβιτς με το συντριπτικό 83%: Η «μπάλα» τώρα στην κυβέρνηση

Photo Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Μελβούρνη, Αυστραλία, 13 Ιανουαρίου 2022. EPA/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT μέσω ΚΥΠΕ




Η αυστραλιανή κυβέρνηση μπορεί να μην έχει ακόμη αποφασίσει αν θα απελάσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, οι πολίτες όμως δεν θέλουν στη χώρα τον Σέρβο τενίστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την NewsCorp για τις εφημερίδες της Αυστραλίας, «Herald Sun» και «The Daily Telegraph».

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αναμένεται να αυξήσει την πίεση στον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ στην «υπόθεση Τζόκοβιτς», σχετικά με το εάν θα ανακαλέσει -ξανά- τη βίζα του Σέρβου πρωταθλητή, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα το 83% των Αυστραλών που ερωτήθηκαν επιθυμούν την απέλαση του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος εξετάζεται για ανακολουθίες και παρατυπίες στη δήλωσή του για να μπορέσει να εισέλθει στη χώρα, για το θετικό PCR της 16ης Δεκεμβρίου που παρουσίασε και επειδή στις 17 και 18 παρακολούθησε δημόσιες εκδηλώσεις, στις οποίες δεν φορούσε μάσκα ούτε κρατούσε αποστάσεις, όταν στην πραγματικότητα θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο χθες παραδέχτηκε «ανθρώπινα λάθη» στα ταξιδιωτικά του έγγραφα, αλλά και το λάθος του να μην ακυρώσει στις 18 Δεκεμβρίου τη συνέντευξη που είχε προγραμματίσει στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe.

Επιπλέον, ο Σέρβος τενίστας έχει εγείρει υποψίες με τον κωδικό QR της αναφοράς του θετικού του τεστ για την Covid-19. Όπως έχουν δημοσιεύσει τόσο το «Der Spiegel» όσο και ο δημοσιογράφος των New York Times, Μπεν Ρόθενμπεργκ, η σάρωση του QR, οδήγησε αρχικά σε αρνητικό αποτέλεσμα. Κάτι που αργότερα άλλαξε και φαίνεται μόνο το θετικό αποτέλεσμα.

Αν τελικά ο Τζόκοβιτς απελαθεί, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, προσπαθώντας μάλιστα να φτάσει στο ρεκόρ των 21 τίτλων Grand Slam, αλλά και ότι ενδέχεται να μην μπορεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιελήφθη στην κλήρωση του Australian Open: Αναμένεται η απόφαση των αρχών της Αυστραλίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: